EP Plivanje: Efimova srušila rekord europskih prvenstava, zlata i za Wellbrocka i Davies

EP Plivanje: Efimova srušila rekord europskih prvenstava, zlata i za Wellbrocka i Davies

Odličan plivački dan je za nama.

Foto: Eurosport.com

Treći dan Europskog prvenstva u plivanju ponudio nam je spektakularne utrke i odlične rezultate.

Prvo finale gledali smo u najdužoj utrci cijelog natjecanja, onoj na 1 500 metara za muškarce, na kojoj je Talijan Paltrinieri vodio u prvih 850 metara, no tada ga je Florian Wellbrock prestigao i uspio se othrvati naletu Romanchuka te osvojio zlato s vremenom 14:36,15. Ukrajincu je pripalo srebro, a brončani Talijan ostao je iza vodećeg za gotovo sedam sekundi.

Ruskinja Yuliya Efimova očekivano je obranila naslov pobjednice na utrci 100 metra prsno. S vremenom 1:05,53 srušila je rekord svih europskih prvenstava te osvojila zlato ispred glavne konkurentkinje, Rute Meilutyte, za čak 73 stotinke. Arianna Castiglioni iz Italije osvojila je broncu.

Britanka Georgia Davies osvojila je zlatnu medalju u utrci na 50 metara leđno. S vremenom 27,23 bila je brža od Ruskinje Fesikove za svega osam stotinki, dok je bronca pripala Finkinji Jallow. Mađarski dvoboj u utrci na 200 metara leptir pripao je Kristofu Milaku, koji je osvojio zlato sa samo devet stotinki sporijim vremenom od europskog rekorda. S 1:52,79 bio je brži od svog sunarodnjaka Kenderesija i Talijana Burdissa.

Za kraj finalnih utrka vidjeli smo i štafetu 4×200 metara slobodno za muškarce, koju su osvojili Calum Jarvis, Duncan Scott, Thomas Dean James Guy iz Velike Britanije. Srebro odlazi u Rusiju, a bronca Italiju.

Što se polufinalnih utrka tiče, finale na 100 metara leđno za muškarce izborili su oni najjači, Kolesnikov, Glinta, Rylov i Christou te po dva Nijemca Diener i Glania i dva Talijana Sabbioni i Ceccon, dok su u kategoriji 200 metara leptir za žene u finale prošle Cusinato, Monteiro, Hentke, Thomas, Chimrova, Polieri i dvije Mađarice Szilagy i Kapas.

U finalu na 200 metara prsno za muškarce plivat će Murdoch, Chupkov, Pizzini, Prigoda, Wilby, Persson, Kamminga i Sidlauskas, u finalu na 200 metara mješovito za muškarce Heintz, Desplanches, Szaranek, Litchfield, Gonzalez, Vazaios, Santos i Makovich, a u finalu discipline 200 metara slobodno za plivačice Heemskerk, Bonnet, Guzhenkova, Salamantina, Costa Schmid, Faulkner, Hibbott i Gose.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.