EP Plivanje: Europski rekordi Chupkova i mješovite štafete domaćina, rekord europskih prvenstava za Bonnet

EP Plivanje: Europski rekordi Chupkova i mješovite štafete domaćina, rekord europskih prvenstava za Bonnet

Odlične utrke su iza nas.

Foto: Fina.org

Još jedan plivački dan na Europskom prvenstvu je iza nas, a dodijeljeno je novih šest kompleta odličja.

Zlatnu medalju u disciplini 200 metara leptir za žene osvojila je Mađarica Boglarka Kapas s rezultatom 2:07,13 te time za 20 stotinki bila bolja od srebrne Svetlane Chimrove iz Rusije. Bronca je otišla domaćoj predstavnici Alys Thomas.

Rusku vladavinu vidjeli smo na 100 metara leđno, gdje je zlato pripalo Klimentu Kolesnikovu s vremenom 52,53, a srebro Evgenyju Rylovu s vremenom 52,74. Gotovo sekundu za pobjednikom zaostao je Apostolos Christou iz Grčke, koji je osvojio brončano odličje.

Senzacionalnu pobjedu s rekordom europskih prvenstava ostvarila je Francuskinja Charlotte Bonnet, koja je rezultatom 1:54,95 osvojila zlatnu medalju u utrci na 200 metara slobodno. Pobijedila je glavnu favoritkinju, Nizozemku Femke Heemskerk, kojoj je pripalo srebro, dok je Guzhenkova iz Rusije osvojila broncu.

Rus Anton Chupkov srušio je europski rekord u utrci na 200 metara prsno. Rezultatom 2:06,80 došao je do uvjerljive pobjede i zlatne medalje, ispred domaćeg plivača Jamesa Wilbyja, koji je zaostao čak 1,59 sekundi te brončanog Luce Pizzinija iz Italije.

Jeremy Desplanches iz Švicarske je u vremenu 1:57,04 osvojio zlatnu medalju na 200 metara mješovito ispred srebrnog Nijemca Heintza i Britanca Litchfielda, dok je štafeta Velike Britanije osvojila posljednju utrku dana, štafetu na 4×100 metara mješovito i to s europskim rekordom od 3:40,18. Rusija, branitelj naslova, završila je na drugom mjestu, Italija na trećem, a Švedska, koja je vodila nakon pola utrke, na osmom mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.