EP Plivanje: Sjostrom do trećeg zlata, Peaty srušio rekord europskih prvenstava, a Rylov europski rekord!

EP Plivanje: Sjostrom do trećeg zlata, Peaty srušio rekord europskih prvenstava, a Rylov europski rekord!

Pretposljednji dan pružio je brojne odlične utrke.

Foto: Svt.se

Završen je pretposljednji plivački dan na Europskom prvenstvu u škotskom Glasgowu.

Dan finala ujedno je otvorila i najbrža plivačica svijeta. Riječ je, dakako, o Šveđanki Sarah Sjostrom, koja je i četvrti uzastopni put osvojila naslov pobjednice na utrci 100 metara slobodno. Napravila je to s rezultatom 52,93 i time za 30 stotinki bila brža od Nizozemke Femke Heemskerk. Bronca je pripala Francuskinji Bonnet, dok je mlada Britanka Anderson završila na četvrtom mjestu s europskim juniorskim rekordom u iznosu 53,61.

Suvereni Adam Peaty s rekordom europskih prvenstava i vremenom 26,09 osvojio je zlato u utrci na 50 metara prsno. U finalu je pobijedio Talijana Scozzolija i Slovenca Stevensa, dok su bez medalja ostali i Prigoda i Silađi.

Evgeny Rylov je osvajač zlatne medalje na 200 metara leđno. Ovaj uspjeh ostvario je s vremenom 1:53,36, što je ujedno i europski rekord, ispred Poljaka Kaweckog i Talijana Restiva.

Katinka Hosszu konačno je osvojila zlatnu medalju na ovom Europskom prvenstvu. Od 2013. godine ne zna za poraz na utrci 200 metara mješovito, a tako je bilo i danas. U dramatičnoj završnici s vremenom 2:10,17 osvojila je zlato sa samo osam stotinki bržim vremenom od Talijanke Cusinato, dok je Ugolkova osvojila broncu ispred domaće uzdanice O’Connor.

Za kraj dana ponovno smo gledali štafetu i to 4×100 metara slobodno za muškarce i žene, koju su osvojili Jeremy Stravius, Mehdy Metella, Marie Wattel Charlotte Bonnet za Francusku i to s rekordom europskih prvenstava od 3:22,07. Srebrna medalja pripala je Nizozemskoj, a brončana Rusiji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.