Portugalski grad Funchalu od 1. do 7. svibnja, Europsko prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom

EP počinje: Plivači put Portugala putuju, želja za rezultatima neizmjerna

EP počinje: Plivači put Portugala putuju, želja za rezultatima neizmjerna

`Od Europskog prvenstva očekujem jaku konkurenciju, veselim se nastupu i mislim dati sve od sebe.´

Iako se forma tempira za Paraolimpijske igre u Riju, paraolimpijci su istaknuli kako je Europsko prvenstvo veliko natjecanje na kojem će nastupati sa željom za ostvarivanjem što boljih rezultata.

 U sedam dana natjecanja oko 450 plivača iz 50 zemalja boriti će se za zlatne medalje. U sastavu naše reprezentacije svoje mjesto su izborili paraolimpijci Kristijan Vincetić i Dino Sinovčić te Ante RađaAntun BrzakTomi Brajša i Nataša Sobočan.

“Od Europskog prvenstva očekujem prije svega jaku konkurenciju i naravno da otplivam najbolje što mogu. Natječem se u čak četiri discipline. Najbolje rezultate očekujem u disciplini 400 metara slobodno jer mi je u ovom dijelu sezona ta disciplina primarna, ali isto tako i u ostalim disciplinama mislim dati sve od sebe”, izjavio je Kristijan Vincetić.

Uz mlade nade Antu Rađu, Antuna Brzaka i Tomija Brajšu, na prvenstvu će nastupati i naša predstavnica, Nataša Sobočan.

“Drago mi je što me izbornik izabrao u sastav reprezentacije s obzirom na to da sam se nakon operacije dosta dugo mučila s vračanjem na rezultate koje sam imala prije. Rezultat na 100 m prsno s regionalnog prvenstva iz Zadra mi je vratio nadu u dobar rezultat, a pogotovo rezultat s Mitinga ZPK-a održanog u Zagrebu gdje sam iz punog treninga došla na razinu osobnog rekorda i sad jedva čekam polazak za Portugal i izuzetno se veselim nastupu na ovom prvenstvu”, rekla je Nataša.

Prijenos natjecanja pratite ovdje , a našim sportašima puno uspjeha.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.