EP Rukomet: Austrija traži čudo protiv Trikolora!

EP Rukomet: Austrija traži čudo protiv Trikolora!

Francuzi ne bi smjeli imati problema.

U okviru drugog kola grupe B u Poreču sastaju se Francuska i Austrija.

Austrija je propustila priliku protiv Bjelorusije i sve što urade protiv Francuske i Norveške bit će samo bonus. S druge strane, Francuzi trebaju potvrditi prvo mjesto pobjedama protiv Austrije i Bjelorusije, budući da su u sjajnoj utakmici pobijedili prvog konkurenta Norvešku. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Guigou u posljednjem napadu.

Vođa ove reprezentacije Austrije je mladi Nikola Bylik, srednji vanjski njemačkog Kiela. Bylik je utrpao sedam pogodaka Bjelorusima, no za očekivati je da će ga Francuzi bolje zatvoriti. Tu je i Janko Božović, također vanjski igrač, koji nastupa za portugalski Sporting, a ne treba zaboraviti ni iskusnog Roberta Webera, koji je godinama najbolji strijelac reprezentacije.

S druge strane, moglo bi se reći da Francuzi nemaju slabe točke. Za očekivati je je da Dinart i Gille danas odmore neke igrače, ovisno o kretanju rezultata. Prvenstveno mislimo na ove igrače iz starije plejade (KarabatićGuigouAbalo), koji su prijeko potrebni u drugom krugu i nije preporučljivo pretjerano trošenje. Golmani Gerrard i Dumolin nisu bili na razini u prvoj utakmici, a danas bi se eventualnim dobrim partijama mogli napuniti samopouzdanjem za iskušenja koja slijede.

Francuzi su veliki favoriti u ovom susretu i sve osim uvjerljive pobjede Trikolora bila bi velika senzacija i svojevrsno čudo. Susret počinje u 18:15. U drugom susretu ove skupine sastaju se Norveška i Bjelorusija, vjerojatno u obračunu za drugo mjesto.

FRANCUSKA : Dumolin, Gerrard, Karabatić, Mahe, Remili, Abalo, Guigou, Dipanda, Soraindo, Mem, Tournat, Caucheteux, N’Guessan, Porte, Claire, Afgour

AUSTRIJA : Pilipović, Bauer, Jelinek, Weber, Božović, Bylik, Ziura, Herman, Zeiner, Frimmel, Herburger, Wagner, Schopf, Rantfl, Neuhold, Kirvelivaicius

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.