EP Rukomet: Červar iskoristio pravo zamjene!

EP Rukomet: Červar iskoristio pravo zamjene!

Izbornik Červar odlučio je umjesto Domagoja Duvnjaka u kadar ubaciti 35-godišnjeg desnog vanjskog Denisa Buntića.

HRS

Ozljeda Domagoja Duvnjaka ostavila je puno upitnika. Nije poznato hoće li Dule biti spreman za drugi krug, niti koliko će uopće trajati oporavak.

No, Lino Červar iskoristio je prvu od dvije zamjene, koliko može zamijeniti u prvom krugu. Umjesto Domagoja Duvnjaka uskače miljenik izbornika i navijača, iskusni Denis Buntić. Iako je od nedavno bez kluba, nakon što je dobio otkaz u Pick Szegedu i unatoč činjenici da dugo nije bio u reprezentativnom dresu, popularni Bunta dobio je prednost u odnosu na Jaganjca, Marića, Š. Ivića i Kontreca. Iako su Jaganjac i Marić bolje kotirali u medijskim kuloarima, presudile su veće obrambene mogućnosti Buntića. Ovaj 35-godišnji Ljubušak je prema riječima izbornika u dobroj fizičkoj spremi, a poznato je kako razornu ljevicu ima. Bit će to treći desni vanjski u reprezentaciji, pored Kopljara i Stepančića.

Pravila su takva da se u prvom krugu mogu zamijeniti dva igrača, u drugom dva, kao i prije polufinala. Zamijenjeni igrač također se može vratiti u roster, tako da će Duvnjak u slučaju oporavka naći svoje mjesto među 16, oslobodio mu ga Buntić ili netko drugi, ukoliko se Denis pokaže kao pun pogodak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.