EP Rukomet: Češka uvjerljiva protiv Mađarske

EP Rukomet: Češka uvjerljiva protiv Mađarske

Fenomenalni Ondrej Zdrahala postigao je 14 pogodaka i preuzeo ulogu prvog strijelca Eura.

foto: facebook Ondrej Zdrahala

Rukometaši najugodnijeg iznenađenja Europskog prvenstva u rukometu Češke slavili su protiv Mađarske u varaždinskoj Areni, te nastavljaju natjecanje sa dva boda koja su osvojili protv Danske, dok se Mađari opraštaju od natjecanja.

Mađari su čvrtsto i odlučno ušli u utakmicu svjesni da moraju probati pobjediti sa četiri razlike. Otvorili su utakmicu sa dva pogotka prednosti i držali obranu sa samo jednim primljenim pogotkom do sedme minute kada najbolji Čeh Ondrej Zdrahala postiže svoj prvi gol na utakmici. Uspjeli su Česi stići zaostatak i preko Zdrahale i Stanisava Kaspareka držati priključak. U 16. minuti Tomas Cip donosi sa dva pogotka prvu prednost Češke, a nakon toga rezervni vratar Mrkva brani sedmerac Mati Lekaiju koji je bio dotad najraspoloženiji kod Mađara. Taj promašaj je umirio Lekaija, ali i ostale mu suigrače, te nisu zabili gol punih devet minuta, sve dok Leos Petrovsky nije napravio glupost i udarcem u glavu protivnika zaradio crveni karton. Post je prekinuo Peter Hornyak golom za 15:11 što je bio i konačni rezultat prvog poluvremena.

Novim golovima Zdrahale na početku drugog poluvremena Česi dolaze do +5, no naši susjedi se ne predaju te serijom golova dolaze na dva razlike. Mađari su stalno pokušavali nadoknaditi zaostatatak, ali to im nije dopuštao fenomenalni Zdrahala koji je konstantno održavao prednost Čeha. Konačni krah dogodio se između 55. i 57. minute kada Zdrahala, Horak i Strehlik donose nedostižnih četiri razlike, a zadnih tridesetak sekundi Cip sa dva pogotka donosi konačnih 33:27.

Nezaustavljiv je bio Ondrej Zdrahala sa čak 14 pogodaka, Hrstka, Horak i Cip dodali su po četiri, dok je Galia skupio 10 obrana. Kod Mađara Lekai je postigao devet pogodaka, a Balogh pet, dok je vratar Mikler također kao i Galia obranio 10 udaraca.

 

Češka – Mađarska  ??:??, Arena Varaždin, Varaždin, ???? gledatelja

Češka: Galia (10 obrana), Mrkva (2 obrane), Hrstka 4, Becvar 1, Landa, Horak 4, Kotrc, Kasparek 3, Stehlik 3, Petrovsky, Zdrahala 14, Cip 4, Svitak, Mubenzem, Kasal, Zeman.

Mađarska: Mikler (10 obrana), Borbely (0 obrana), Fekete 2, Schuch, Juhasz 1, Czaszar, Balogh 5, Ligetvari, Hornyak 2, Orszagh, Banhidi, Szollosi, Bartok 2, Ancsin 2, Bodo 4, Lekai 9.

Isključenja: Češka 6 min ; Mađarska 2 min

Sedmerci: Češka – (6/6) – Zdrahala 3/3, Hrstka 3/3   ; Mađarska – (3/4) – Lekai 2/3, Balogh 1/1

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.