EP Rukomet: Danci očekuju laganu pobjedu

EP Rukomet: Danci očekuju laganu pobjedu

Niklas Landin nije se proslavio u prvom kolu, protv Čeha mu je prilika za hvatanje forme.

foto: gettyimages.com

Večeras u 20:30, u Varaždinu se igra drugo kolo skupine D europskog prvenstva u rukometu između reprezentacija Danske i Češke.

Danci su odlično ušli u turnir pobjedom nad Mađarima od 32:25. iako nije bilo sve tako bajno. Dva ključna Danska igrača imali su velike probleme. Iako je zabio šest golova za što mu je bilo potrebno 10 udaraca, Mikkel Hansen odigrao je samo 40 minuta jer je zaradio tri puta isključenje, samim time i crveni karton. Drugi iznimno bitan faktor u danskim ambicijama je vratar Niklas Landin koji je obranio samo jedan udarac od 11, uz mizernih 9% obrana. Srećom po izbornika Jacobsena, Jannick Green ga je odlično zamjenio sa 10 obrana. Rasmus Lauge Schmidt bio je najraspoloženiji igrač kod Danaca u prvom kolu sa sedam pogodaka, a danas bi mogao izbornik Jacobsen prošarati sastav kao što to radi Dinart sa Francuskom jer se očekuje lagana pobjeda nad Česima.

Česi su nakon što se oprostio od igranja njihov najbolji igrač Filip Jicha pali u niži razred europskog rukometa, nemaju dovoljnu kvalitetu kako bi parirali najjačim svjetskim i europskim reprezentacijama i teško da mogu doći do ponekog boda na ovom prvenstvu, što ne znači da žele biti topovsko meso ostalima. Vjerujemo da će se boriti ostvariti što bolji rezultat unatoč lošim prognozama. Postigli su samo 15 pogodaka u prvoj utakmici protiv Španjolske koju su izgubili 32:15, od toga Stanislav Kasparek (5) i Ondrej Zdrahala (3) više od pola.

DANSKA: N.Landin, Kirkelokke, M.Landin, Mortensen, Lauge Schmidt, Zachariassen, Green, Svan, Lindberg, R. Toft Hansen, Mollgaard, Mensah, H.Toft Hansen, M.Hansen, Olsen, Damgaard.

ČEŠKA: Mrkva, Hrstka, Becvar, Landa, Horak, Kotrc, Galia, Kasparek, Stehlik, Petrovsky, Zdrahala, Cip, Svitak, Mubenzem, Kasal, Zeman.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.