EP Rukomet: Danska uzvratila Mađarima!

EP Rukomet: Danska uzvratila Mađarima!

Rukometna reprezentacija Danske pobjedom je otvorila svoj nastup na Europskom prvenstvu. Danci su se pobjedom 32:25 revanširali Mađarima, koji su ih izbacili sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj prošle godine.

Iako rezultat sugerira drugačije, nije to bila nimalo lagana utakmica za Dansku, predvođenu Mikkelom Hansenom, jednim od najboljih igrača svijeta. Prvih dvadesetak minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Pritom nijedna reprezentacija nije imala veću prednost od jednog gola. No, kod rezultata 9:9 Danci se odvajaju na dva gola razlike pogotcima Schmidta i Toft Hansena. Uporni Mađari preko Bartoka i Jamalija ponovno izjednačuju, no Danci ipak odlaze na odmor sa 14:12.

U drugom dijelu Mađari su se držali do 16:16, a onda Danci na krilima raspoloženih Hansena i Schmidta bježe na plus 3 i do kraja se Mađarska nije uspjela vratiti. Prednost je u jednom trenutku narasla i do plus 10 (32:22), no Schuch (2) i Jamali postavili su konačan rezultat.

U redovima pobjednika Rasmus Lauge Schmidt zabio je sedam, Hansen je dodao šest pogodaka. Green je upisao 10 obrana, dok Landin tek jednu. Kod Mađara Lekai se pet puta upisao u strijelce, a Bartok četiri. Mikkler je upisao tek šest obrana, a Borbely jednu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.