EP Rukomet: EHF pokrenuo postupak protiv Červara zbog nesportskog poteza!

EP Rukomet: EHF pokrenuo postupak protiv Červara zbog nesportskog poteza!

Lini Červaru jučerašnji potez zaista nije trebao.

Foto: Expressen.se

Kako smo ranije danas izvještavali, švedski mediji ogorčeni su ponašanjem hrvatskog izbornika Line Červara u jučerašnjem susretu protiv Bjelorusije. No, da to ogorčenje nije bilo uzaludno potvrđuju nam iz Švedskoj susjedne Danske – Lini Červaru prijeti izbacivanje s Eura!

Da podsjetimo, izbornik Kauboja je pri vodstvu 24:23 rukama zaustavio Artura Karavatskog, u napadu koji je mogao rezultirati pogotkom i velikim bodom Bjelorusa. Karavatski se nalazio ispred out linije, a iza njega je stajao Červar, koji ga je s obje ruke zagrlio i time ga onemogućio u daljnjem tijeku napada.

“Ma ne radi se o nikakvoj namjeri. Ja imam običaj hodati lijevo-desno po trenerskoj liniji i došlo je samo do malog sudara u žaru borbe“, izjavio je sam Červar na press konferenciji nakon susreta.

Međutim, izgleda da čelnici EHF-a ne misle tako. Naime, prema tvrdnjama danske televizije TV2 iz službene europske rukometne federacije dobili su potvrdu kako se pokreće disciplinski postupak protiv hrvatskog izbornika zbog anti fair-play poteza. Također, glavni urednik TV2 opleo je paljbu po Červaru:

“Nadam se da će ga izbaciti jer je to jedina ispravna stvar. No, nisam siguran da će se to zaista i dogoditi jer u EHF-u nemaju dovoljno muškaraca koji imaju onu stvar da izbace čovjek, izbornika domaćina“, izjavio je Dan Philipsen.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.