EP Rukomet: Europski prvaci teškom mukom do bodova!

EP Rukomet: Europski prvaci teškom mukom do bodova!

Njemačka je prva dva boda u drugom krugu osvojila teškom mukom protiv žilave Češke.

Češka nije uspjela prirediti i treće iznenađenje na ovogodišnjem Euru! U ne baš ispunjenoj SD Varaždin nezgodni Česi su u šaci držali i aktualne europske prvake Nijemce, ali na kraju ostaju kratkih rukava. Njemačka je teškom mukom došla do dva boda pobijedivši 22:19. Pravdu na susretu dijelili su naši suci, Gubica i Milošević.

U prvom poluvremenu obje reprezentacije su po jednom imale dva pogotka prednosti, a na poluvrijeme se otišlo s prednošću Češke 9:10. Jedini raspoloženi kod Njemačke bili su Heinevveter i Fath. Nijemci su dobro markirali drugog dosadašnjeg strijelca prvenstva Ondreja Zdrahalu, no probleme su im stvarali Cip i vratar Mrkva, koji je iznenađujuće dobio prednost nad Galiom.

U drugom dijelu priča ista. Rovovska bitka s obje strane, obrane čvrste, golmani dobri, srljanje u napadu. Nijemci su sedam minuta prije kraja došli do 19:18 pogotkom Druxa. Zdrahala u idućem napadu mlako tuče, Wolf brani. Kada se činilo da Nijemci idu na plus dva i prelamaju utakmicu, ukazuje se Mrkva i brani zicer. Česi u 56. minuti dobivaju sedmerac za izjednačenje, ali Wolf opet čita Zdrahalu. Nijemci zabijaju preko Kolbachera, ponovo se ukazuje Wolf i donosi veliku prednost svojoj reprezentaciji. Do kraja je Wolf skupio još koju obranu i donio važnu pobjedu europskim prvacima.

Ključno je bilo razdoblje od 47. do 57. minute, u kojem Česi nisu zabili niti jedan pogodak. Također, valja spomenuti i odluku Christiana Prokopa da iz igre izvadi dotad sjajnog Heinevvetera i uvede Andreasa Wolfa, koji je zaključao svoja vrata i primio tek jedan pogodak. Zanimljivo, Česi su imali tek šest strijelaca, uključujući i vratara, koji je zabio na prazan gol.

Njemačka: Heinevveter 12 obrana, Wolf 4 obrane, Fath 8, Drux 2, Gensheimer 3, Groetzki 1, Lemke 0, Weincek 1, Weber 2, Weinhold 1, Kolbacher 2, Pekeler 1, Kuhn 0, Janke 0, Reichman 0, Hafner 1

Češka: Mrkva 10 obrana, 1 gol, Galia, Petrovsky, Zdrahala 4, Hrstka, Cip 6, Becvar 1, Horak 3, Kasparek 4, Mubezhem, Landa, Svitak, Stehlik, Kotrc, Zeman, Kasal

Sedmerci: Njemačka 1/1 (100%); Češka 2/3 (66%)

Isključenja: Njemačka 6 min; Češka 8 min

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.