EP rukomet: Francuska došla do lagane pobjede, u Zagreb prenosi 4 boda

EP rukomet: Francuska došla do lagane pobjede, u Zagreb prenosi 4 boda

Francuze do nove pobjede predvodio igrač Barcelone Dika Mem sa 9 golova

U trećem kolu skupine B igranom u Poreču Francuska je pobijedila Bjelorusiju rezultatom 32-25.

U prvom poluvremenu bila je to vrlo izjednačena utakmica u kojoj su se Bjelorusi odlično držali protiv aktualnih svjetskih prvaka. Na polovici poluvremena Bjelorusija je čak i vodila sa 9-7, no Francuzi s nekoliko uzastopnih pogodaka okreću rezultat u svoju korist. Na odmor Karabatić i društvo odlaze s prednošću od 14-11.

U drugom dijelu Francuska je ubacila u brzinu više i lagano privodila utakmicu kraju. Na kraju su slavili 32-25. Najbolji strijelac kod Francuske bio je Dika Mem sa čak 9 pogodaka. Kod Bjelorusije najbolji strijelac bio je Padshyvalau sa 6 golova.

Francuska u Zagreb odlazi kao prva momčad iz skupine B i prenosi u drugi krug 4 boda, dok Bjelorusi u slučaju pobjede Norveške protiv Austrije (20.30 h) prolaze skupinu, ali drugi krug otvaraju bez prenesenih bodova.

Francuska – Bjelorusija  32:25, Žatika Sport Centre, Poreč, 2300 gledatelja

Francuska – Gerard (15 obrana), Dumoulin (0 obrana), Mem 9, Karabatić N. 6, Porte 4, Abalo i Guigou 3, Mahe’, Sorhaindo i Tournat 2, Caucheteux 1, N’Guessan, Afgour, Claire, Dipanda

Bjelorusija – Saldatsenka (8 obrana), Matskevich (4 obrane), Padshyvalau 6, Yurynok, Baranau i Gayduchenko 4,  Shylovich 3, Kulesh, Babichev, Karvatski i Pukhouski 1, Karalek, Rutenka,  Harbuz, Tsitou, Bokhan

Isključenja: Francuska 4 min, Bjelorusija 8 min

Sedmerci: Francuska – (2/2) – Guigou 1, Caucheteux 1; Bjelorusija – (1/4) – Pukhouski 1

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.