EP Rukomet :Hrvatska osvojila peto mjesto,šou Horvata i Zdrahale!

EP Rukomet :Hrvatska osvojila peto mjesto,šou Horvata i Zdrahale!

Ponovo drama u Areni.

Hrvatski rukometaši pobijedili su Češku u utakmici za peto mjesto na EP-u U prvom dijelu utakmica je bila jednosmjerna ulica, a igralo se pred skoro praznom zagrebačkom Arenom. Sramotno, iako se ne borimo za medalje, iako je rani termin i radni dan, očekivali smo više. Jer, Hrvatska se voli i kada gubi i kada vodi.

 

U dva poluvremena pokazali smo dva lica, ono dobro, i ono loše. Na kraju smo pobijedili sa 28:27.

Obrana je djelovala kompaktno u prvom poluvremenu, trčali smo kontre, Stivi je obranio nekoliko dobrih lopti i brzo smo se odlijepili. Već do poluvremena imali smo šest pogodaka prednosti (16:10). Štrlek i Horvat zabili su po četiri, Karačić je dodao tri gola. Napad je djelovao raznovrsno pod palicom Karačića.

 

U drugom dijelu prednost se kretala od 3 do 6 razlike.Nismo nalazili rješenje za Ondreja Zdrahalu, koji je napunio našu mrežu.  Stevanović je bio dobar na vratima, Horvat neumoljivo trpao. U 57. minuti tehničke pogreške u napadu došle su na naplatu. Česi su zabili za 27:25, a u idućem napadu Stepančić je promašio. Kasparek dovodi Češku samo na minus jedan. U ključnom napadu Mamić preuzima odgovornost, Horak izlazi na njega i pravi prekršaj za dvije minute i sedmerac. Horvat zabija i donosi dva razlike, i dvocifreni broj pogodaka na svoj konto. No, Kotrč zabija i opet su Česi na minus jedan. Stepančić pravi probijanje, i daje Česima napad za produžetak, koji na sreću nisu iskoristili.

Ondrej Zdrahala zabio nam je čak 13 pogodaka iz 21 pokušaja. Ovaj igrač St.Gallena u 34. godini vodi na listi strijelaca, sa 55 pogodaka.  Kod naših Horvat je zabio 10 iz 11 pokušaja, Stevanović obranio 13 udaraca i bio na dobrih 34 posto. Stivi je proglašen i igračem utakmice.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.