EP rukomet: hrvatski suci Gubica i Milošević sudit će finale EP-a!

EP rukomet: hrvatski suci Gubica i Milošević sudit će finale EP-a!

Prvi put u karijeri sudit će finale nekog velikog natjecanja.

Matija Gubica i Boris Milošević/Foto http://www.handballreferee.com

Hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela ući u toliko željeno polufinale i borbu za medalje, ali ćemo ipak imati predstavnike u velikom finalu. Naime, osječki sudački par Matija Gubica i Boris Milošević dijelit će pravdu u nedjeljnom finalu.

Zajedno sude već dugih devet godina, no prvi put u karijeri će sudit finale nekog velikog natjecanja. Finalni dvoboj bit će im peti susret koji će suditi na ovom prvenstvu, nakon utakmica Danska-Mađarska (32-25), Crna Gora-Slovenija (19-28), Njemačka-Češka (22-19) i Njemačka-Danska (25-26).

Utakmicu za peto mjesto između Hrvatske i Češke sudit će Španjolci Raluy i Sabroso, prvo polufinale između Francuske i Španjolske Makedonci Nikolov i Načevski, drugo polufinale Danske i Švedske Nijemci Geipel i Helbig, a utakmicu za treće mjesto Rumunji Din i Dinu.

Rukometni suci moraju stalno biti u top formi. IHF-u i EHF-u svaki mjesec moraju slati izvještaje o broju odrađenih treninga, a svakih pola godine prolaze rigorozne kontrole. No, Osječani s tim nemaju nikakvih problema, već godinama su u samom svjetskom sudačkom vrhu. Zajedno su igrali u RK Osijek, 1999. godine su položili za suce, a u međuvremenu su postali i kumovi.

“Boris ima informatičku agenciju, a ja marketinšku. Drukčije ne bismo mogli raditi, budući da sudimo između 80 i 100 dana na godinu. Važno je da su suci i dobri prijatelji, a mi to doista jesmo”, kaže Gubica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.