EP Rukomet :Kakva drama u Areni, Hrvatska ostala bez borbe za medalju!

EP Rukomet :Kakva drama u Areni, Hrvatska ostala bez borbe za medalju!

Gotovo je...

Srušena je naša kula od karata. Francuska je prizemljila Hrvatsku dobrim prvim poluvremenom, i ostavila nas bez šanse da se borimo za medalju. Konačan rezultat glasio je u korist Francuske 30:27

Drugo poluvrijeme je bilo jako dobro, kao da je izašla druga momčad, ali utakmicu smo izgubili u prvom dijelu. No, jedno poluvrijeme nije dovoljno za dobiti najjaču momčad svijeta.

Od samog početka držali su sve u svojim rukama, brzo se odlijepili na plus 2 (3-5). Mi smo srljali u napadu, davali im lopte, čak sedam izgubljenih lopti u prvom dijelu. Cindrić i Stepančić su bili neprepoznatljivi, Mamić i Štrlek su se trudili ali nisu imali podršku. Ipak smo uspjeli okrenuti na 6:5, i tu stali. Laganim golovima su nas uništavali Trikolori, a vratari nisu bili na visini zadatka. Tek po jedna obrana Stevanovića i Alilovića u prvom dijelu, nedovoljno je da se išta uradi Francuzima. Koštala nas je i igra bez vratara, a na poluvrijeme se otišlo sa 13:19, a da se pritom Nikola Karabatić nije ni oznojio.

Zagrebačka publika bila je sjajna, napravili su pravo grotlo, koje je ipak bilo samo uteg našima. Podrška nije prestajala, orila se dvorana navijačkim pjesmama i pokličima iz petnih žila.

U drugom dijelu pokušavali smo, igrali rukomet, ali nije bilo dovoljno. Alilović je skupio par obrana, Mamić bio zaslužen za još koji pogodak. No, nismo uspjeli ozbiljnije ugroziti visoku prednost Francuske. Uspjeli smo u 48. minuti doći do minus tri. Kobno je bilo užasno prvo poluvrijeme. U 52. nakon što je Abalo srušio Mamića u kontri, dobili smo sedmerac i Čupić nas je doveo na minus dva. Dinart je tada pozvao time-out.  Ali ponovo smo uzeli loptu, i Cindrić nas je doveo na minus jedan. I sjajna obrana donijela je još jednom loptu, ali Musi Gerard brani čisti zicer. To je bio ključni trenutak utakmice. Francuzi su u zadnjih pet minuta ušli sa plus dva. Imali smo još jednom napad za minus jedan, komplicirali smo, i izgubili loptu. Do kraja smo se borili kao lavovi, ali nažalost, nije bilo dovoljno. Minut prije kraja na minus dva Mandalinić tuče, Gerard brani. I to je bilo to.

Dojam je da su i suci bili malo blagonakloni prema Francuzima, no o tome će se pisati drugi put.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.