EP Rukomet: Lino više nema pravo na pogrešku

EP Rukomet: Lino više nema pravo na pogrešku

Mirko Alilović ponovo će dobiti šansu umjesto Ivana Pešića

Večeras u 20:30 u zagrebačkoj Areni Hrvatska rukometna reprezentacija igra odlučujuću utakmicu kojom bi ostali u igri za medalje, a protivnik je mlada i poletna Norveška predvođena sjajnim Sanderom Sagosenom.

Hrvatska nije na razini kojoj smo se svi nadali, nakon odličnog otvaranja turnira u Splitu protiv Srbije i Islanda, te pobjeda od 10 i sedam razlike, ambicije i euforija popele su se do neba. Ozljedom Domagoja Duvnjaka u prvoj utakmici izgubili smo vođu na terenu kojeg čini se ipak nismo uspjeli nadomjestiti, iako Luka Cindrić igra odličan turnir. Poraz od Švedske otkrio je puno slabosti i mana, Bjelorusiju smo pobjedili na mišiće, ali ne sa nekom bajnom igrom na kojoj bi mogli graditi optimizam.

Izbornik Lino Červar djeluje pomalo izgubljeno, nije uspio pronaći golmana koji će dignuti samopouzdanje momčadi svojim obranama, u utakmici sa Bjelorusijom nije koristio Ivana Čupića koji je utakmicu ranije postigao sedam pogodaka, nadamo se da ga odmori, kao i Stipu Mandalinića koji je pokazao na prethodnim utakmicama da može biti rješenje kada nema ideje u napadu. Mirko Alilović ponovo je vraćen u kadar umjesto Ivana Pešića i nadamo se da će dokazati da je bila pogreška zamjeniti ga. Mirko je odličan vratar, nažalost u klubu pruža bolje partije nego na vratima reprezentacije, ali mora i on jednom proraditi, a danas bi mogao biti njegov sretan dan.

Norvežani su tijesno poraženi u prvom kolu od Francuske, nakon toga su upisali tri pobjede i biti će težak protivnik. Predvodi ih statistički najbolji igrač turnira Sagosen sa 21 golom i 27 asistencija, dok je krilo Kristian Bjornsen na vrhu ljestvice strijelaca sa 24 pogotka.

Hrvatska je i dalje rukometna velesila koja teži osvajanju medalja, igrači su sigurno silno motivirani, a na izborniku je da pronađe dobitnu kombinaciju koja će donijeti pobjedu i razveseliti nadamo se ovoga puta punu Arenu koja će dati krila i dodatni impuls našim igračima.

Hrvatska: Stevanović, Alilović, Mihić, Marić, Stepančić, Kopljar, Vori, Gojun, Horvat, Karačić, Mandalinić, Štrlek, Čupić, Musa, Mamić, Cindrić.

Norveška: Christiansen, Bergerud, Sagosen, Myhrol, Jakobsen, Tonnesen, Christiansen, Jondal, Bjornsen, Gullerud, Sorheim, Johannessen, O Sullivan, Tangen, Reinkind, Bergerud, Rod, Hansen.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.