EP Rukomet: Noćna mora za Šveđane, Albin Lagergren propušta ostatak natjecanja!

EP Rukomet: Noćna mora za Šveđane, Albin Lagergren propušta ostatak natjecanja!

Težak udarac za Blagult prije večerašnjeg polufinala.

Foto: Svt.se

Loše vijesti pristižu iz tabora švedske rukometne reprezentacije prije polufinalnog susreta Europskog prvenstva protiv susjedne Danske.

Naime, Albin Lagergren, jedan od najboljih desnih vanjskih igrača natjecanja, zadobio je ozljedu mozga zbog koje mora propustiti preostale dvije utakmice Blagulta. To je već druga ozljeda velikih švedskih zvijezda, nakon što je utakmicu protiv Norveške propustio i Johan Jakobsson.

“Zadobio je udarac u dvoboju protiv Norveške. I ispada da nije riječ samo o blažem udarcu, već je zadobio i potres mozga. Nemoguće je da u ovakvom stanju nastavi natjecanje“, izjavio je Daniel Vandor, press menadžer Šveđana.

I sam izbornik potresen je Lagergrenovom ozljedom: “Iznimno sam tužan zbog Albina i to je nenadoknadiv gubitak za našu momčad. Znamo da kada su ozljede glave u pitanju, onda nema nastavka turnira. Sada moramo prihvatiti činjenicu da smo u ovakvoj situaciji i napraviti od nje najbolje što znamo i možemo“, izjavio je Kristjan Andresson.

Također, liječnik reprezentacije Daniel Jerrhag, prokomentirao je Albinovu ozljedu:

“Albin je zadobio snažan udarac u glavu protiv Norveške, nakon kojeg je imao glavobolje. Radi predostrožnosti pogledali smo što se događa i otkrili da je imao potres mozga. Iako se jučer ujutro osjećao dobro, poslijepodne za vrijeme treninga simptomi su se vratili i tada smo odlučili. Bila je to teška odluka, no zdravlje mora biti na prvom mjestu“.

Andresson je već pozvao zamjenu za Lagergrena. Riječ je o Andreasu Cederholmu, igraču GWD Mindena. On je jedini igrač u momčadi koji igra samo na poziciji desnog krila, a vjerojatno će mu pomagati Mattias Zachrisson, koji u svom klubu zna igrati i na toj poziciji.

Utakmica između Danske i Švedske na programu je od 20:30 sati u Areni Zagreb.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.