EP Rukomet: Pala moćna Francuska, Španjolska u finalu!

EP Rukomet: Pala moćna Francuska, Španjolska u finalu!

Španjolci šokirali Francuze.

Španjolska je prvi finalist Eura! Nakon 18 utakmica bez poraza zaredom pala je i moćna Francuska. Crvena furija je slavila rezultatom 27:23.

Španjolci su bolje otvorili susret te nakon 11 minuta imali 6:3. Lako su nalazili rješenja za obranu Francuske. Francuzi su se vratili na 6:6, ali Španjolska serijom pogodaka ponovno odlazi ponovo na plus tri. Šterbik je obranio dva od tri sedmerca, Sole trpao s linije sedam metara i na predah se otišlo s velikih 15:9 za Španjolsku. Francuzi od 17. do 26. minute nisu zabili niti jedan pogodak. Sole je zabio pet pogodaka u prvom dijelu i imao 4/4 iz sedmeraca. Jedini raspoložen kod Trikolora bio je Soraindo, sa četiri pogotka i iznuđenim sedmercem.

Golmani nisu bili raspoloženi u prvom dijelu. Gerard je skinuo tri lopte, Corrales također. Šterbik je branio sedmerce i obranio dva. Bilo je jasno da Francuska ovakvom igrom neće pobijediti.

Na početku drugog dijela priča je bila ista. Bezidejni Francuzi nisu nalazili rješenje u napadu i ono što su uradili uradili su na iskustvo i položaj kod sudaca. Corrales se razbranio, u 42. minuti Španjolska je imala velikih plus osam. U 44. minuti Šterbik brani i treći sedmerac, a Alex Dushebajev zabija za ogromnih plus devet.

Na krilima Lagardea i dobre obrane uspjeli su Francuzi stići do minus pet u 49. minuti (23:18). Sarmiento je pogriješio u idućem napadu i Francuzi preko Portea dolaze do minus četiri. Španjolci gube loptu i u idućem napadu i veteran Guigou zabija za 23:20. Sole promašuje sedmerac, ali ukazao se Corrales i obranio zicer Abalou. Canelas prekida crnu rupu od osam minuta bez pogotka za Španjolce i vraća na plus četiri.

U zadnjih pet minuta ušlo se s 24:20 za Španjolsku. Bilo je jasno da će to teško prokockati. Do kraja su Španjolci mirno priveli susret kraju i uslijedilo je veliko slavlje.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Sole sa sedam pogodaka, Enterrios je dodao šest. Kod Francuza, Soraindo je zabio šest pogodaka. Corrales je skupio deset obrana, Šterbik tri (sve iz sedmeraca). S druge strane Gerard je ostao na tri obrane, Dumolin je skupio sedam.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.