EP Rukomet : Sagosen statistički najbolji, Cindrić prvi pratitelj!

EP Rukomet : Sagosen statistički najbolji, Cindrić prvi pratitelj!

Zanimljivi su i statistički pokazatelji.

Mnogo je statističkih podataka o Europskom prvenstvu u rukometu, a u samom vrhu po nekim parametrima su i naši rukometaši.

U poretku za najboljeg strijelca vodi norveško krilo Kristian Bjornsen, koji je dosad zabio 35 pogodaka, a za to su mu trebala 44 udarca.  Prati ga njegov reprezentativni suigrač Sander Sagosen, koji je zabio 29 pogodaka iz 46 šuteva, i češki bek Ondrej Zdrahala koji je na svom kontu skupio također 29 golova, ali iz šest pokušaja više od Sagosena. Od naših igrača Luka Cindrić drži odlično peto mjesto sa 22/36, Stepančić je osmi sa 20/27, a Štrlek deseti sa 19 golova iz 27 pokušaja.

Sagosen je lider i asistencijama, 30 asistencija iz pet susreta fantastična je brojka. Prvi pratitelj mu je naš Cindrić sa 19 asista, a slijede Karabatić i Karačić sa 18. Stepančić je podijelio devet asistencija i drži 19. mjesto.

Gledajući i golove i asistencije, Sagosen je uvjerljivo prvi, a Cindrić drugi. No, u borbi za MVP prvenstva sigurno će imati i utjecaj to koji plasman koja reprezentacija ostvari.

Što se tiče odbrambene igre, lider je Goran Johanessen sa pet blokova i četiri ukradene lopte. Drugo mjesto dijele Adrien Dipanda (šest blokova, dvije ukradene lopte), Finn Lemke (sedam blokova,jedna ukradena lopta) i Henrik Toft Hansen (po četiri bloka i ukradene lopte). Naš Jakov Gojun kotira jako dobra, te se odmah nalazi iza navedenih igrača. Gojun je skupio šest blokova i jednu ukradenu loptu. Štrlek je na 11. mjestu sa jednim blokom i četiri ukradene lopte.

Zanimljivo je u poretku za “najkažnjavanijeg’ igrača. Luka Karabatić vjerojatno bi bio u samom vrhu i da je igrao sve utakmice, ali ovako je nadmašio sam sebe. Odbrambeni specijalist nije zbog ozljeda igrao prvi krug, te je u kadar upao u utakmici protiv Švedske. U igri se zadržao par minuta, te je poslan na tribine zbog izravnog crvenog kartona nakon krvničkog starta. Srbin Mijajlo Marsenić na hlađenje je poslan čak 8 puta. Mikkel Hansen skupio je jedan crveni karton i čak šest isključenja. Od naših igrača, Musa i Vori isključeni su po tri puta, Gojun i Karačić po dva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.