EP Rukomet: Slovenci nakon pregledavanja video snimke ostali bez pobjede

EP Rukomet: Slovenci nakon pregledavanja video snimke ostali bez pobjede

Dramatično je bilo u drugom kolu skupine C između Slovenije i Njemačke

U drugom kolu skupine C koja se igra u zagrebačkoj areni, Slovenija je kao i protiv Makedonije morala proći kroz dramatičnu završnicu u kojoj opet nisu imali sreću na svojoj strani. S druge strane aktualni prvaci Europe Nijemci moraju biti i više nego sretno nakon osvojenog boda. Na kraju je svakoj momčadi pripao po jedan bod (25:25).

Slovenci su odlično otvorili utakmicu. Već sredinom prvoga dijela ostvarili su prednost od četiri gola koja se pred kraj prvog poluvremena popela i na šest golova. Prvih 30 minuta je završeno 15:10 za naše susjede. U drugom dijelu smo vidjelo sve ono što krasi Njemačku kao sportsku naciju. Uz “lagani” sudački naklon malo pomalo su se približavali Slovencima i 13 minuta prije kraja su došli na 19:19. Slovenci su utakmicu na kraju završili sa čak osam isključenja, dok su Nijemci tri puta bili izbačeni iz igre. Naši sjeverni susjedi su tri minute prije kraja imali +2 (23:21), no u zadnju minutu se ušlo sa 23 gola na svakoj strani.

Ono što je uslijedilo u zadnjih 60 sekundi (plus sudačka nadoknada!) je ravno najvećim holivudskim blokbusterima. Slovenci su poveli nakon sedmerca Vida Kavtičnika 24:23, a Nijemci su za svoj zadnji napad imali nešto manje od 45 sekundi. Nakon timeouta Drux je realizirao napad za 24:24 12 sekundi prije kraja, no Slovenci iz brze tranzicije dolaze do novog pogotka i (mislili su) pobjede preko Blaža Janca 5 sekundi prije kraja. Nijemci su pokušali na brzinu, ali nisu uspjeli izvesti početni udarac na vrijeme. I tu kreće utakmica nakon utakmice!? Sudački par iz Litve, Mindaugas i Vaidas otišli su do zapisničkog stola i gotovo pet minuta pregledavali snimku zadnjeg napada. Odluka je na kraju bila – crveni karton za Blagotinšeka i sedmerac za Nijemce! Nakon pogotka Janca, Blagotinšek je ometao izvođenje s centra što po pravilima zadnjih 30 sekundi znači upravo to što su Litvanci dosudili. Reichmann je bio precizan za konačnih 25:25.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.