EP Rukomet: Za polufinale pobijediti Francuze 3 razlike ili zvati Nicka Praskatona?

EP Rukomet: Za polufinale pobijediti Francuze 3 razlike ili zvati Nicka Praskatona?

Hrvatska protiv Francuske igra posljednji meč skupine, a do tada će sve karte biti otvorene.

foto: arhiva.nacional.hr

Pobjedom nad Norveškom 32:28 napravili smo veliki korak prema ulasku u polufinale, ali potreban nam je još jedan ne korak nego skok da bi došli do željenog cilja, no uz ovakvu igru ništa nije nemoguće. Odlučujuća utakmica za prolaz igra se u srijedu protiv Francuske, a najbitnija utakmica koja će riješiti dilemu svih mogućih računica igrati će se par sati ranije između Švedske i Norveške.

Hrvatska i Francuska trenutno imaju po 6 bodova, Norveška i Švedska 4, a Bjelorusija i Srbija 0 i oni su ispali iz svih kombinacija. Hrvatska i Norveška imaju utakmicu više od ostalih reprezentacija, a to će se poništiti u ponedjeljak kada igraju Francuska i Srbija te Švedska i Bjelorusija.  Francuska i Švedska trebali bi doći do pobjeda, pa ćemo u posljednje kolo ući s 8 bodova Francuske, po 6 Hrvatske i Švedske, te 4 Norveške.

Za ulazak u polufinale bez razbijanja glave o drugim mogućim ishodima potrebna nam je pobjeda od tri razlike protiv Francuske, u suprotnom slučaju treba zatražiti pomoć Nicka Praskatona da sve preračuna, a najvažnija utakmica je ona između Švedske i Norveške.

Ako pobijede Šveđani, oni bi imali 8 bodova pa mi moramo pobijediti Francuze da bi zatvorili krug s tri reprezentacije po 8 bodova. Tada bi se gledala međusobna gol-razlika, a već sada se zna da bi Šveđani imali -2 (52:54) jer su od Francuske izgubili 23:17, a nas pobijedili 35:31. Ako bi Hrvatska pobijedila s 3 razlike, došli bi na -1 te bi tako Švedska ispala iz kombinacija, a Francuska (+3) i Hrvatska prošli dalje. Možemo proći dalje i s pobjedom od dva pogotka razlike, ali onda moramo postići barem 22 gola na toj utakmici.

U slučaju pobjede Norveške, onda bi Hrvatska prošla dalje sa remijem, ali postoji mogućnost prolaza i sa porazom od Francuza. U tom slučaju Norveška bi morala pobijediti s točno četiri pogotka razlike s time da Švedska ne bi smjela zabiti više od 27 golova. Prema propozicijama ako bi svi imali istu gol razliku, onda bi se gledao broj postignutih pogodaka u međusobnim omjerima. Mi smo u utakmicama protiv Švedske i Norveške postigli ukupno 63, a kako je Švedska (35) nama postigla više golova od Norveške (28), onda su nam Šveđani prvi konkurenti. Mogli bi oni postići i 28 golova, odnosno izgubiti rezultatom 28:32, a onda bi se gledala ukupna gol razlika u skupini, a to trenutno ne možemo izračunati jer je još puno ostalo za igrati.

Ukoliko Norveška i Švedska odigraju neriješeno, Hrvatskoj je potrebna bilo kakva pobjeda protiv Francuske. Sve u svemu kombinacija je jako puno, a sve se može zakomplicirati još više ako Bjelorusija ili Srbija iznenade nekog od favorita u ponedjeljak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.