EP Slovačka: JOŠ JEDAN PORAZ NAŠIH MLADIH REPREZENTATIVKI

EP Slovačka: JOŠ JEDAN PORAZ NAŠIH MLADIH REPREZENTATIVKI

Foto: HOS

U jučerašnjoj utakmici naše su reprezentativke igrale protiv jednog od domaćina ovoga prvenstva, Slovačke. Ta je reprezentacija svima bila blaga nepoznanica, ali i veliko iznenađenje. Prvog su dana uzele set velikoj Turskoj,  drugog su brzinski svladale Francusku u 3 seta. Vođene brojnom publikom htjele su ostvariti još jednu pobjedu. Krenule su s 4:0 te se razlika nije smanjivala. Dodatan ‘vjetar u leđa’ Slovakinjama su definitivno bile i česte pogreške Hrvatica koje se ne uspijevaju vratiti te gube set s 8 razlike (25:17).

Drugi set nije donio nikakvu novost, Hrvatice se i dalje nisu probudile, a Slovakinje vođene sjajnom Sunderlikovom ne posustaju te na prvi tehnički time-out odlaze na 8:2 za njih. Ni igračice s klupe (Popić umjesto Kačić-Bartulović i Ćopić umjesto Josipović) nisu imale rješenje za Slovački napad. Odličnim servisima Fricove set završava 25:11 u korist Slovačke.

Hoće li Hrvatice po treći put uspjeti osvojiti set? Početak seta se kretao u tome smjeru. Neugodni servisi Ivone Josipović stavili su prednost na hrvatsku stranu, a snažni prolazi Pavičić i Cvetnić su samo to potvrđivali. No, koncentracija je ponovno pala, a protivnice nisu. Ubrzo se Slovakinje vraćaju svojoj igri, a Hrvaticama se ponovno javljaju pogreške zbog kojih ne uspijevaju završnicu seta učiniti napetom te tako reprezentacija Slovačke pobjeđuje s 3:0 u setovima (25:17, 25:11, 25:19).

„Mislim da nisu toliko jače od nas nego je čisto stvar uigranosti. Serveri na ovome turniru su dosta jaki i za očekivati je da ćemo imati pogreške na prijemu jer se ne susrećemo s takvim servisima u hrvatskoj ligi. Što se tiče sljedeće utakmice mislim da bi trebali pobijediti Francusku jer smo nedavno igrali prijateljsku utakmicu protiv njih pa znamo na koji način igraju“ , rekla je Bruna Ana Vranković, dok prva tehničarka ekipe Ivona Josipović smatra da ne igraju onako kako znaju: „Smatram da jednostavno nismo na našem nivou na kakvom možemo biti. To je možda jer nam je ovo prvo veliko natjecanje pa nas i dalje drži trema. Mislim da Slovačka nije jača od nas, kao ni Bugarska ni Belgija nego da je čisto stvar uigranosti. Sutra nam je slobodan dan pa ćemo probati sabrati glave i skupiti snagu za naredne dvije utakmice te onda u tim utakmicama bit ekipa i dat sve od sebe.“

Nažalost bio je ovo težak poraz Hrvatske. No, još postoje šanse za ostanak u turniru. Nadajmo se da će im današnji slobodan dan odlično doći te da ćemo ih u srijedu gledati u boljem izdanju.

Foto: HOS

Foto: HOS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.