EP (U-16): Hrvatska protiv Ukrajine osigurala ostanak u A diviziji

EP (U-16): Hrvatska protiv Ukrajine osigurala ostanak u A diviziji

Utakmica za ostanak u A diviziji: Hrvatska - Ukrajina 75:49 (25:15, 20:13, 13:13, 17:8)

Hrvatska/www.fibaeurope.com

UTAKMICA ZA OSTANAK U A DIVIZIJI

HRVATSKA – UKRAJINA 75:49 (25:15, 20:13, 13:13, 17:8)

HRVATSKA: Uljarević 8, Martinac, Kalajžić 9, Kotrulja 11, Prskalo, Savić 6, Lazić 11, Čizmić, Bajo 4, Čolak 11, Buljević 10, Ljubičić 5.

UKRAJINA: Horobchenko 9, Dudar 4, Los, Melynk, Yagodin, Yarmaki 7, Niemtsu 3, Dubonenko 9, Kravets 2, Ovcharenko 7, Skapintsev 6, Kovalskyi 2.

Nakon ispadanja iz drugog kruga, Hrvatskoj je uslijedila borba za ostanak u A diviziji. Protivnik je bila reprezentacija Ukrajine. Izabranici Stipe Bralića lakoćom su slavili te tako sljedeće godine osigurali godinu dana mlađim kolegama dvoboje s najboljima.

Od samog početka naši su se nametnuli na terenu. Prvu dionicu okončali su s plus 10, a do poluvremena pobjegli su na 17 razlike. Držali su prednost i u nastavku te nisu dopustili Ukrajincima da se približe. Pred kraj susreta još su malo dodali gasa i pobjegli na 26 razlike.

Kada se sve zbroji i oduzme moramo reći da se od ove generacije očekivalo više. Plasman u četvrtfinale se morao izboriti. Na koncu se pokazao ključnim prvi dvoboj protiv Bosne i Hercegovine koji su izgubili s “pola koša” u samoj završnici. Naši susjedi tako su izborili četvrtfinale, a mi smo morali u dodatno razigravanje.

Valja napomenuti kako će u polufinalu igrati Francuska i Turska te Španjolska i Latvija. Hrvatska sada čekaju još dvije utakmice u razigravanju za poredak od 9. do 12. mjesta. Prvi protivnik je Grčka koju smo svladali još u prvom krugu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.