Europsko prvenstvo U-16

Rukometašice osvojile 6.mjesto u jakoj konkurenciji – presudilo iskustvo!

Rukometašice osvojile 6.mjesto u jakoj konkurenciji – presudilo iskustvo!

Ukupno su na Prvenstvu rukometa na pijesku nastupile 32 ekipe, u svakoj konkurenciji po 16 ekipa.

Foto: bhc.com.hr

Na prvom Europskom prvenstvu za mlađe dobne skupine hrvatske reprezentacije zauzele su šesto mjesto u ženskoj konkurenciji i 11. mjesto u muškoj.

Posljednjeg dana Eura djevojke su prvo morale izboriti borbu za peto mjesto i to preko Italije. Svladale su ih bez problema, s 2:0 u setovima (20:12, 11:6), nakon čega je uslijedila utakmica za peto mjesto protiv Mađarske. Djevojke su pružile dobar otpor Mađaricama, koje su na kraju ipak slavile s 2:0 u setovima (17:14, 16:10), no zauzeto šesto mjesto govori o tome da u Hrvatskoj postoji svjetla budućnost kada govorimo o rukometu na pijesku.

“Trudile smo se i dale sve od sebe. Mislim da je u utakmici protiv Mađarske malo pobijedilo i iskustvo tako da ćemo iduće godine dati sve od sebe na Europskom prvenstvu da igramo u finalu”, prokomentirala je vratarka Iva Ivčić.

U muškoj konkurenciji, Hrvati su zauzeli 11. mjesto nakon pobjede na reprezentacijom Bugarske s 2:0 u setovima (18:14, 16:11).

“Dobro smo odigrali ovu utakmicu, iako nismo cijelo prvenstvo baš dobro igrali. Bila je vrlo jaka konkurencija. Mađari, Talijani, Nijemci, to su dobre ekipe”, zaključio je Ivan Antonio Hančić.

Najuspješniji su posljednjeg dana Eura bili Krešimir Obratov s 5 golova te Nika Vojnović s osam pogodaka i Ana Malec sa sedam pogodaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.