EP u atletici: Blanka i Sandra glavne uzdanice, Hrvatska ima 23 predstavnika

EP u atletici: Blanka i Sandra glavne uzdanice, Hrvatska ima 23 predstavnika

Rezultatske norme za ovo prvenstvo je trebalo ispuniti do 3. kolovoza, a norme je ispunilo devet atletičara i sedam atletičarki u pojedinačnoj konkurenciji

Sandra Perković/Getty Images

Idućeg tjedna od 12. do 17. kolovoza u Zürichu će se održati Europsko atletsko prvenstvo na kojem će hrvatska atletika imati i svoje predstavnike. Glavne uzdanice za odličje su Sandra Perković koja je praktički nepobjediva u disku i Blanka Vlašić od koje se u visu očekuje jedan pravi rezultat i odličje. Svoju priliku iz drugog plana čekat će Ana Šimić koja još traži skok preko dva metra.

Treba spomenuti i nastup Sare Kolak koja je na nedavnom juniorskom SP-u osvojila brončanu medalju u koplju.

Rezultatske norme za ovo prvenstvo je trebalo ispuniti do 3. kolovoza, a norme je ispunilo devet atletičara i sedam atletičarki u pojedinačnoj konkurenciji. Uz njih nastup su izborile obje naše štafete na 4×400 metra plasmanom među prvih 16 u Europi što je bio i uvjet za nastup u Zürichu. Ukupno, dakle, u Zürich putuje 23 atletičara i atletičarke. Uz njih će biti i 14 članova u vodstvu reprezentacije.

Popis putnika

Mateo Ružić (400m, 4x400m),  Željko Vincek (400m, 4x400m), Yann Eloi Senjarić (400m prepone, 4x400m), Dino Pervan (dalj), Nedžad Mulabegović (kugla), Marin Premeru (kugla),  Stipe Žunić (kugla),  Martin Marić (disk), Roland Robert Varga  (disk),  Mateo Kovačić (4x400m),  Staša Vrhovec (4x400m),  Ivana Lončarek (100m prepone),  Lisa Christina Nemec (maraton),  Blanka Vlašić (vis), Ana Šimić (vis), Valentina Mužarić (kugla), Sandra Perković (disk),  Sara Kolak (koplje),  Anita Banović (4x400m), Marina Banović (4x400m), Kristina Dudek (4x400m), Marija Hižman (4x400m), Dora Filipović (4x400m).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.