EP u boćanju: Brnić u polufinalu, Marčelja i Tadić u četvrtfinalu

EP u boćanju: Brnić u polufinalu, Marčelja i Tadić u četvrtfinalu

Leo Brnić i Darijan Živolić ostvarili su najbolji rezultat u kvalifikacijama štafetnog izbijanja pogodivši 55/61

Roland Marčelja/Foto Valentina Prokić

Hrvatski reprezentativac Leo Brnić plasirao se u polufinale brzinskog izbijanja na Europskom seniorskom boćarskom prvenstvu u Kopru. Brnić je u četvrtfinalu pogodio drugi rezultat 43/48. Najbolji rezultat djelo je Francuza Alexandera Chirata 44/48. U polufinale su se još plasirali Talijan Mauro Roggero 41/50 i Slovenac Aleš Borčnik 41/47. Roland Marčelja drugom je pobjedom u grupi osigurao plasman u četvrtfinale u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično. Bio je bolji od Mate Grubišića (BIH) 13:2. Protivnika će doznati danas, ždrijebom. – Zadovoljan sam svojom igrom. Mislim da mogu, ako nastavim ovako igrati, ući u borbu za medalje, a možda čak i do finala. Naravno, vidjet ćemo i kakav će ždrijeb biti, nadam se da će me pomaziti. No, i ako ne, nije važno, za prolaz treba pobjediti i važna je moja igra, rekao je Roland Marčelja kojemu je ovo premijerni nastup u dresu reprezentacije kada je pojedinačno klasično u pitanju. Marčelja je dosad nastupao u štafeti i u paru.

Leo Brnić i Darijan Živolić ostvarili su najbolji rezultat u kvalifikacijama štafetnog izbijanja pogodivši 55/61. Slovenci Borčnik i Petrič te Talijani Ziraldo i Ferrero u kvalifikacijama su imali isti rezultat 53/59. Četvrtfinale štafete je sutra u 1045 sati. Hrvatski par Mario Percan i Tomislav Kolobarić pobjedili su u prvom kolu igre parova estonski dvojac Tiks i Lindvest 13:5, a u drugom su kolu koje je na rasporedu sutra ujutro slobodni.

Svoj prvi nastup imao je Tomislav Kolobarić u bližanju i izbijanju u krug. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je nadigrao srpskog reprezentativca Miloša Milakovića 25:23, a u trećem će kolu zaigrati protiv branitelja naslova europskog prvaka Talijana Emanuelea Bruzzonea.  Nenad Tadić bio je uspješan u drugom krugu kvalifikacija u preciznom izbijanju. Tadić je pogodio 30 i borit će se sa još desetoricom za polufinale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.