EP u boćanju: Leo Brnić osvojio brončanu medalju u brzinskom izbijanju

EP u boćanju: Leo Brnić osvojio brončanu medalju u brzinskom izbijanju

Brnić i Živolić plasirali su se u polufinale štafetnog izbijanja i osigurali najmanje broncu. Hrvatski dvojac u polufinale su ušli sa trećim rezultatom 49/60

Leo Brnić/Foto Hrvatski boćarski savez

Hrvatski reprezentativac Leo Brnić završio je nastup u brzinskom izbijanju sa osvojenom brončanom medaljom. U polufinalu Brnić je pogodio tek 38/47. U finale su se plasirali Mauro Roggero iz Italije 44/51 i slovenski reprezentativac Aleš Borčnik 44/51. Četvrti polufinalist Francuz Alexandre Chirat koji je trčao u paru sa Brnićem pogodio je 34/46.

Brnić i Živolić plasirali su se u polufinale štafetnog izbijanja i osigurali najmanje broncu. Hrvatski dvojac u polufinale su ušli sa trećim rezultatom 49/60. Najbolji rezultat četvrtfinala djelo je slovenskih reprezentativaca Aleša Borčnika i Anžea Petriča 55/59. U polufinalu koje je na rasporedu sutra u 1215 sati još trče Talijani Ferrero i Ziraldo 47/59 te Francuzi A.Chirat i Micoud 49/59. Roland Marčelja koji je natjecanje u grupi u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično završio na prvom mjestu u današnjem četvrtfinalu igrati će protiv Nicolasa Laugiera iz Monaka, odlučeno je ždrijebom.

Tomislav Kolobarić nije se uspio plasirati u četvrtfinale bližanja i izbijanja u krug. Kolobarić je prvo u drugom kolu izgubio praktički dobivenu utakmicu od još uvijek aktualnog europskog prvaka Talijana Emanuelea Bruzzonea 25:24 te je morao odmah u repasaž. Za protivnika u drugom pokušaju imao je srpskog reprezentativca Miloša Milakovića kojega je pobjedio u grupi, no poraz od Bruzzonea ostavio je prevelik trag. Milaković je pobjedio 23:21. – Kad sam izgubio od Bruzzonea, veća sam izgubio i repasaž. Talijana sam morao pobjediti. Igrao sam idealno prva četiri kruga 16/16, a zadnja četiri katastrofa. Jednostavno nisam mogao preći preko toga da sam imao pobjedu protiv favorita u rukama. Premalo vremena je bilo i nisam taj poraz uspio staviti sa strane, rekao je Tomislav Kolobarić nakon ispadanja u krugu. Kolobarić i Mario Percan poraženi su u trećem kolu igre parova od Francuza Poyeta i G.Chirata 13:4. Popravni imaju ujutro u repasažu protiv srpskog para Šarac i Butorac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.