EP u boćanju: Marčelja i Brnić uspješni, Tadić u drugi krug kvalifikacija

EP u boćanju: Marčelja i Brnić uspješni, Tadić u drugi krug kvalifikacija

Roland Marčelja je u prvom kolu pojedinačnog dijela pobijedio Nizozemca Bierstekera (13:0,) Leo Brnić kao četvrti plasirao se u četvrtfinale brzinskog izbijanja

Leo Brnić/Foto Valentina Prokić

Prvi dan Europskog seniorskog prvenstva u boćanju što se igra u Kopru obilježila je svečanost otvaranja, ali i prvi rezultati 20 reprezentacija koje nastupaju na smotri Starog kontinenta. Hrvatski reprezentativac Roland Marčelja bio je prvi od hrvatskih boćara koji je isprobao koparske jogove. Marčelja je u prvom kolu pojedinačnog imao lagan posao protiv Nizozemca Bierstekera, završilo je 13:0. U drugom kolu Marčelja igra protiv Mate Grubišića iz BIH. Tomislav Kolobarić bio je slobodan u prvom kolu bližanja i izbijanja u krug, a u drugom ga očekuje susret sa Milošom Milakovićem iz Srbije. Nenad Tadić nije uspio proći prvi krug kvalifikacij u preciznom izbijanju. Norma je bila 14 punata, Tadić je pogodio samo devet, a drugu priliku ima sutra poslijepodne.

Leo Brnić kao četvrti se plasirao u četvrtfinale brzinskog izbijanja. Brnić je u kvalifikacijama pogodio 38/47. Najbolji rezultat kvalifikacija djelo je slovenskog reprezentativca Aleša Borčnika 46/50.

Svečanost otvaranja održana je u centru Kopera, u taverni. 20 reprezentacija te sudački tim u svečanom mimohodu predstavilo se brojnim gledateljima. Otvaranju je nazočio i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić koji je kao bivši domaćin europske smotre predao zastavu FIB-e predsjedniku Christianu Lacosteu, a ovaj koparskom podžupanu Peteru Bolčiču. Prvenstvo je otvorio dr.Janez Kocjančič, predsjednik Olimpijskog odbora Slovenije.

Hrvatska boćarska reprezentacija/Foto Valentina Prokić

Hrvatska boćarska reprezentacija/Foto Valentina Prokić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.