EP Boks: Josip Biletić osigurao broncu!

EP Boks: Josip Biletić osigurao broncu!

Foto: Zadarski.slobodnadalmacija.hr

Mladi hrvatski boksač superteške kategorije Josip Biletić plasirao se u polufinale i osvojio najmanje brončanu medalju na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u turskoj Antaliji, nakon što je u polufinalu prekidom u prvoj rundi pobijedio Ukrajinca Dmitra Galagana.

Biletić je u prethodnoj borbi pobijedio jednoglasno na bodove Armenca Armana Mnatsakanjana, a protiv Ukrajinca je u četvrtfinalu, u izravnoj borbi za medalju, pokazao koliko je dominantan. Biletić je lanjski juniorski europski prvak, visok 197 cm i težak 105 kilograma, a u polufinalu će boksati s aktualnim svjetskim prvakom Azerbajdžancem Muhamedom Abdulajevim. U drugom polufinalu ove kategorije su Grk Nanitjanian i Turčin Ilyas.

“Prezadovoljni smo. Josip je odradio oba meča po planu i sada idemo na svjetskog prvaka Azerbajdžanca. Vjerujemo kako će i to Josip uspješno odraditi i stići u finale”, rekao je izbornik Dragan Vidaić, koji je u Antaliju stigao s još pet boksača. Antonio Tkalčić (60 kg), Petar Cetinić 64 kg), Dario Petrić (75 kg), Matej Uremović (81 kg) i Domagoj Lovrečki (91 kg) su ubilježili poraze u početnim nastupima.

Istaknimo da je ovo Biletićeva deveta medalja ove godine za hrvatske boksače s velikih međunarodnih natjecanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.