EP u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić u Finnu napredovao na 11. mjesto

EP u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić u Finnu napredovao na 11. mjesto

Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 19. Milan Vujasinović, 35. Josip Olujić, 47. Nenad Bugarin, 58. Tudor Bilić, 80. Dan Lovrović

Ivan Kljaković Gašpić/Getty Images

Na Europskom prvenstvu klase Finn u La Rochellu konačno je zapuhalo. Trećeg dana regate odjedrena su tri plova, pa je time malo nadoknađen zaostatak nastao nakon što se prvog dana zbog bonace nije jedrilo.

Ivan Kljaković Gašpić napredovao je na 11. mjesto poretka, bio je 9., 11. i 18. Finaši na EP jedre u jednoj velikoj floti, 101 kormilar je na moru, nema nikakvih skupina, što daje ovom natjecanju dodatnu težinu, svaka i najmanja greška nosi jako puno negativnih bodova. Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 19. Milan Vujasinović, 35. Josip Olujić, 47. Nenad Bugarin, 58. Tudor Bilić, 80. Dan Lovrović.

Britanci su ponovno pokazali koliko su moćni, drže sve pozicije od broja jedan do tri, s još jednim kormilarom u najboljih deset. Giles Scott je u pet održanih plovova četiri pobijedio, jednom je bio drugi. Drugi je Andrew Mills, treći Edward Wright.

Prvenstvo je stiglo do polovice, još dva dana jedri se flotno, u subotu 10. Svibnja će deset najboljih jedriti za odličja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.