EP u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić i Milan Vujasinović u prvom plovu diskvalificirani na startu

EP u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić i Milan Vujasinović u prvom plovu diskvalificirani na startu

U tih 11 pokušaja suci su radi preuranjenog starta diskvalificirali čak 34 komilara

Milan Vujasinović/Foto www.crosailingteam.hjs.hr

Osam sati na moru za dva plova drugog dana Europskog prvenstva za finaše u La Rochellu. Puno diskvalifikacija radi preuranjenog starta, među njima i vodećih hrvatskih imena. Na jezeru Garda u Italiji u četvrtak počinje prva regata ovosezonskog Europskog kupa.

Ukupno 11 starteva je bilo potrebno da bi se odjedrio prvi plov Europskog prvenstva za finaše. Dva puta je plov prekinut, osam puta je odgođen, jednom je bilo uspješno. U tih 11 pokušaja suci su radi preuranjenog starta diskvalificirali čak 34 komilara. Toliko veliki broj diskvalifikacija, u iskusnoj floti poput ove od 101 kormilara klase Finn, najčešće je znak ne baš dobrog rada regatnog odbora. Nažalost, na meti sudaca bili su i najbolji hrvatski jedriličari u ovoj klasi, Ivan Kljaković Gašpić i Milan Vujasinović, koji su tako u prvom plovu EP-a upisali maksimalni broj negativnih bodova.

Nakon što se u ponedjeljak zbog bonace nije jedrilo i u utorak se dugo čekalo na vjetar, zajedrilo se tek kasnije poslijepodne, drugi plov bio je manje bolan za flotu od prvog. Dobar prvi plov naših mladih kormilara i više nego solidan drugi donio je Josipu Olujiću visoko 14. mjesto nakon dva dana i dva plova. Na 22. mjestu je Nenad Bugarin, 34. je Tudor Bilić. Kljaković Gašpić bio je izvrstan četvrti u drugom jedrenju, ukupno je 43., Vujasinović je na 55. mjestu. Dan Lovrović zauzima 70. S dvije pobjede broj jedan je na otvaranju prvenstva uzeo Britanac Giles Scott.

A na jezeru Garda u Italiji u četvrtak počinje regata Europskog kupa. Hrvatski jedriličari nastupaju u dvije discipline. Među dvojcima klase 470 jedrit će Šime Fantela i Igor Marenić, te Ante Botica i Jure Vuletić. Na startnoj listi daskaša su Luka Mratović i Mihovil Fantela. Flota je manja, idealna prigoda za dobar trening. Regata traje do 11. svibnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.