EP u jedrenju, klasa 470: Šime Fantela i Igor Marenić šesti nakon trećeg dana

EP u jedrenju, klasa 470: Šime Fantela i Igor Marenić šesti nakon trećeg dana

Šime Sorić i Marin Jakovčev su 69. Napredovale su i Enia Ninčević i Romana Župan, stigle su do jako dobrog 14. mjesta

Šime Fantela i Igor Marenić/Getty Images

Na Europskom prvenstvu klase 470 Šime Fantela i Igor Marenić stabilno napreduju prema vrhu, stigli su do šestog mjesta. Finalna jedrenja počela su na Europskom prvenstvu klase 470 u Ateni. Šime Fantela i Igor Marenić u svom prepoznatljivom stilu napreduju iz dana u dana. Nakon prvog dana bili su deseti, u petak su  napredovali na osmo, u subotu su napravili još dva koraka naprijed i nakon šest jedrenja nalaze se na šestom mjestu. Trećeg dana regate muške su posade odradile dva plova, ženske tri. Dobro je puhalo u prvom dijelu dana, 15-20 čvorova, međutim kasnije je ipak oslabilo.

– Jedrili smo blizu kopna, tako da je vjetar bio jako nestabilan. Treće i 14. danas, prvog dana finala..dobro je. Dobro se osjećamo, spremni sutra napraviti još korak naprijed – samouvjeren i opušten kao i uvijek je Šime Fantela.

Šime Sorić i Marin Jakovčev su 69. Napredovale su i Enia Ninčević i Romana Župan, stigle su do jako dobrog 14. mjesta. U današnja tri plova najbolje su odradile drugi u kojem su bile šeste.

–  Približavamo se onim pozicijama koje nas zanimaju, gdje moramo biti ako se želimo već ove godine plasirati za Rio. Nije jednostavno za jedriti, flota je velika, 53 su ženske posade, to su neke maksimalne brojke koje susrećemo na natjecanjima najviše razine – kaže Romana Župan.

Tri su dana do kraja, još dva dana flotnih finalnih jedrenja, najboljih deset 15. srpnja jedri plov za odličja. Vode Ausrtralci Belcher/Ryan i Austrijanke Vadlau/Ogar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.