EP u jedrenju klase Finn: Ivan Kljakovic Gašpić četvrti uoči posljednjeg dana

EP u jedrenju klase Finn: Ivan Kljakovic Gašpić četvrti uoči posljednjeg dana

dobar je osjećaj znati da jedrim dobro i da je sve na svom mjestu. Malo mi je žao prošla dva dana, skupio sam nepotrebne bodove, ali i to je dio jedrenja, rekao je Kljaković-Gašpić

Ivan Kljaković Gašpić/Getty Images

Ivan Kljakovic Gašpić četvrti je uoči zadnjeg dana Europskog prvenstva klase Finn koje se jedri u francuskom La Rochellu. Još jednom je hrvatski kormilar napravio podvig. Nakon diskvalifikacije radi preuranjenog starta prvog dana napredovao je iz dana u dan, da bi u petak u zadnja dva plova uoči finala zaista odradio fenomenalan posao. U konkurenciji 101 kormilara prvi plov je pobijedio, u drugom je bio peti. Najbolji pod pritiskom.

– Danas napokon dobar dan, ali možda malo prekasno. Ipak, dobar je osjećaj znati da jedrim dobro i da je sve na svom mjestu. Malo mi je žao prošla dva dana, skupio sam nepotrebne bodove, ali i to je dio jedrenja. Sutra treba odraditi medal race, ako se kockice poslože možda ni postolje nije predaleko, kaže Ivan.

A do postolja je 15 bodova. Na trećem mjestu je Britanac Edward Wright. 15 bodova nije nedostižno, ali su pozamašan zadatak, trebat će Ivanu i malo sportske sreće. Giles Scott, također iz Velike Britanije, osigurao je zlato više nego uvjerljivo. Drugi je Slovenac Vasilij Zbogar, koji hrvatskom kormilaru nedostižan, ali nije Wrightu, što je podatak koji Ivanu ide u prilog.

Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 20. Milan Vujasinovic, 40. Josip Olujic, 47. Tudor Bilic, 49. Nenad Bugarin, 80. Dan Lovrovic. Deset najboljih u subotu jedri plov za odličja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.