EP u jedrenju klase Finn: Ivan Kljaković Gašpić napredovao do šestog mjesta

EP u jedrenju klase Finn: Ivan Kljaković Gašpić napredovao do šestog mjesta

- Ne pamtim ovako tešku regatu. Nakon diskvalifikacije radi preuranjenog starta sad sam previše pažljiv na startu, kaže Kljaković Gašpić

Ivan Kljaković Gašpić/Getty Images

Ivan Kljaković Gašpić šesti je na Europskom prvenstvu klase Finn dva dana do kraja. Sutrašnji dan odlučuje o deset najboljih i pozicijama za subotnji plov za odličja. U Italiji na regati Europskog kupa Luka Mratović prvi je u, doduše, nevelikoj floti daskaša.

Još tri plova odjedrena su četvrtog dana natjecanja na Europskom prvenstvu klase Finn u La Rochellu. Uhvaćen je zaostatak, sad je pun program na papiru i organizatori mogu odahnuti. Ivan Kljaković Gašpić napravio je još jedan veliki korak naprijed, s 11. mjesta u srijedu stigao je na šesto mjesto poretka, s izgledima da se bori za vrh, ali morat će zadnja dva plova sutra, uoči subotnjeg plova za odličja, odraditi zaista bez greške. U ovom trenutku 27 bodova ga dijeli od trećeplasiranog Francuza Jonathana Loberta. S obzirom da se jedri u floti od 101 kormilara to se može nadoknaditi, no iskusni kormilari poput Loberta, brončanog s Olimpijskih igara 2012., znaju kako se čuvaju stečene pozicije.

– Ne pamtim ovako tešku regatu. Nakon diskvalifikacije radi preuranjenog starta odmah u prvom plovu sad sam zapravo previše pažljiv na startu, što me košta puno metara u stranici uz vjetar, pa se moram izvlačiti. Dosta je regata i putovanja iza mene u prošla dva mjeseca pa se osjeti zasićenje. Ali ništa zato, treba sabrati misli još dva dana, usmjeriti energiju u pozitivu i nadati se greškama drugih. Nikad se ne zna do samog kraja, razmišlja Ivan.

Milan Vujasinović je 19., 39. Josip Olujić, 44. Tudor Bilić, 52. Nenad Bugarin (deseti među juniorima), 85. Dan Lovrović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.