Ivan Kljaković Gašpić nakon petog mjesta na EP-u: Zadovoljan sam sa povratkom u svjetski vrh

Ivan Kljaković Gašpić nakon petog mjesta na EP-u: Zadovoljan sam sa povratkom u svjetski vrh

- Znam da sam konkurentan, ali na ovakvom natjecanju dva lošija dana su previše, objasnio je Ivan.

Ivan Kljaković Gašpić

Ivan Kljaković Gašpić peti je u Europi ove sezone. Iako nije osvojio plasman na postolje, hrvatski je reprezentativac ostvario sjajan rezultat. U finalnom plovu za odličja Ivan je bio sedmi. Peto mjesto u Europi nastavak je sjajnog niza njegovih rezultata već sedam godina.

Prvo europsko srebro Ivan je osvojio još 2007. godine, nakon toga nanizao još jedno srebro, dva zlata, pa još jedno srebro i broncu. Šest europskih medalja čekalo je pridošlicu, no morat će još malo pričekati. S obzirom na formu koju Kljaković Gašpić pokazuje čini se da bi nova prigoda za borbu za odličja mogla doći uskoro.

– Teška regata obilježena pažljivim startevima nakon prvog dana i diskvalifkacije. Nakon toga sam imao dva malo lošija dana koja su me na koncu koštala postolja. Znam da sam konkurentan, ali na ovakvom natjecanju dva lošija dana su previše. Ipak, zadovoljan sam s prvim dijelom sezone, sad slijedi kratki odmor i nastavak prema Santanderu i Svjetskom prvenstvu i kvalifikacijama za Olimpijske igre. Moram biti zadovoljan s povratkom u svjetski vrh, ali i sretan što želim biti još bolji i što me takav stav gura prema naprijed, objasnio je Ivan.

Naslov europskog prvaka uvjerljivo je osvojio Britanac Giles Scott, srebrni je Slovenac Vasilij Žbogar, bronca je pripala još jednom britanskom jedriličaru, Edwardu Wrightu.

Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 21. Milan Vujasinović, 39. Josip Olujić, 46. Tudor Bilić, 47. Nenad Bugarin, 82. Dan Lovrović.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.