EP u jedrenju: Kostov i Cupać kao 14. ulaze u finale, hrvatski dvojac dvaput udario u hridi!

EP u jedrenju: Kostov i Cupać kao 14. ulaze u finale, hrvatski dvojac dvaput udario u hridi!

Hrvatski jedriličari srećom su dva plova odlično odradili, dva puta su bili peti, suci su im dodijelii obeštećenje za plovove koje zbog neoznačenih hridi u regatnom polju nisu završili

Petar Cupać i Pavle Kostov/Getty Images

Pavle Kostov i Petar Cupać kao 14. ulaze u finalna jedrenja Europskog prvenstva 49er-a.  Kostov i Cupać odlično su jedrili, međutim u petak se našli među posadama koje su naletjele na hridi, i to dva puta. Nažalost, pretrpjeli su značajne štete, dvije su kobilice polomljene, dva plova nisu završili. No, srećom su dva plova odlično odradili, dva puta su bili peti, suci su im dodijelii obeštećenje za plovove koje zbog neoznačenih hridi u regatnom polju nisu završili, tako da u finale ulaze kao jako dobri 14.

– Šteta je velika, ali srećom nije stradao trup jedrilice, i što je najvažnije uspjeli smo se izboriti za obeštećenje, inače bi bili „pokojni“, daleko van finala. Zadovoljni smo s jedrenjem danas, puhalo je 25 čvorova i definitivno smo pokazali da smo među najboljim u uvjetima tako jakog vjetra – komentirao je Kostov.

Kostov i Cupać nastavljaju natjecanje u finalnoj zlatnoj skupini među 25 najboljih.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.