EP u jedrenju: Pavle Kostov i Petar Cupać kroz repasaž traže finale

EP u jedrenju: Pavle Kostov i Petar Cupać kroz repasaž traže finale

Pavle Kostov i Petar Cupać ostali su na korak do izravnog plasmana u finale

Petar Cupać i Pavle Kostov/Getty Images

Pavle Kostov i Petar Cupać jedrit će u repasažu za plasman u finale Europskog prvenstva 49er-a. U Helsinkiju u nedjelju završava Europsko prvenstvo klase 49er. Pavle Kostov i Petar Cupać ostali su na korak do izravnog plasmana u finale. Nakon 13 jedrenja u finale izravno ide devet posada, a Kostov i Cupać su deseti. Finale im je izmaklo za svega 0.8 bodova.

– Nas prati taj neki peh „korak do“. Kad je finale deset mi smo 11., kad je devet mi smo deseti. Sutra nam još ostaje repasaž za posade plasirane od 10. do 19. mjesta, dva plova se jedre, borit ćemo se naravno, jer želimo biti u tom finalu sutra. Dobro jedrimo i zaslužujemo ga. S ovim rezultatom smo već zadovoljni, ali možemo i više. – kaže Petar Cupać.

U tri plova u subotu zlatne finalne skupine Kostov/Cupać bili su deveti, 22. i 12. Vode i dalje Novozelanđani Burling/Tuke, najbolja europska posada je na trećem mjestu, Britanci Fletcher/Sign. Ako pogledamo poredak nacija Hrvatska je na devetom mjestu, što je plasman koji bi našem dvojcu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj u rujnu donio normu za Olimpijske igre 2016.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.