EP u jedrenju: Tonči Stipanović vodeći nakon trećeg dana natjecanja!

EP u jedrenju: Tonči Stipanović vodeći nakon trećeg dana natjecanja!

S pobjedom u prvom plovu dana i petim mjestom u drugom Stipanović je zasjeo na prvo mjesto Europskog prvenstva, u otvorenom dijelu poretka je drugi, iza Brazilca Roberta Scheidta

Tonči Stipanović/Getty Images

Tonči Stipanović vodi na Europskom prvenstvu Lasera u Splitu nakon tri dana natjecanja! U ženskoj konkurenciji Tina Mihelić je osma, prva je Njemica Svenja Weger. Sutra počinju finalna jedrenja, bit će uzbudljivo!

Konačno je zapuhalo malo bolje, 10 do 14 čvorova, iako je vjetar i dalje bio vrlo nestabilan. Šteta što je doletjelo nevrijeme s Klisa, inače bi se možda odjedrio i treći plov, međutim nakon dva dana mučenja sa slabim vjetrom flota i suci zadovoljni su se vratili s mora.

Osim dobre organizacije koja zasad ide bez problema ono što nas još više raduje je današnji sjajan nastup Tončija Stipanovića. S pobjedom u prvom plovu dana i petim mjestom u drugom Stipanović je zasjeo na prvo mjesto Europskog prvenstva, u otvorenom dijelu poretka je drugi, iza Brazilca Roberta Scheidta, sa samo jednim bodom zaostatka. Treći je Nizozemac Rutger van Schaardenburg, kojeg pak samo jedan bod dijeli od Stipanovića. Uzbudljivo će biti u finalu.

– Očekivao sam da će biti tijesno od početka do kraja, da nitko neće pobjeći naprijed. Žao mi je što jučer nisam malo bolje odjedrio taj jedan plov, to 20. mjesto stvarno mi nije trebalo. Sve je to dobro, mogao sam drugi plov malo bolje, ali nakon što sam na prvoj oznaci bio 15., uspio sam stvarno dosta toga stići, tako da moram biti zadovoljan – komentirao je Tonči.

Dobroćudni Scheidt, legenda svjetskog jedrenja, koji ima 12 naslova svjetskog prvaka i pet olimpijskih odličja, našalio se i na račun nogometne utakmice Hrvatska – Brazil.

– Mislim da ću se negdje sakriti kako bi pogledao utakmicu – nasmijao se Scheidt.

Pobjedu je upisao i Filip Jurišić, također u prvom plovu dana, u drugom je bio 13. i nakon pet jedrenja zauzima također odlično 13. mjesto, što je zasad jedan od njegovih najboljih nastupa na EP-ima.

Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 38. Daniel Mihelić, 60. Bogoslav Bugarin, 62. Toma Višić, 73. Mate Arapov, 87. Marko Pereša, 89. Toma Višić, 103. Marko de Micheli Vitturi, 106. Mario Zekan, 110. Mario Lulić, 115. Antonio Poretti, 121. Ivan Jurić, 124. Patrik Car.

Među djevojkama Tina Mihelić vrlo stabilna, dva peta ulaza danas, ukupno je osma, što dovoljno govori koliko su konstantne djevojke u vrhu i koliko ne rade greške.

– Opet težak dan, uspjela sam izvući dva peta, dosta konstantno jedrenje i mogu reći da sam zadovoljna. Kreće finale, kao da počinje regata od početka, bit će svega – rekla je Tina.

Njemica Svenja Weger preuzela je prvo mjesto, mlada djevojka, tek joj je 21 godina, kaže da nije očekivala da će biti toliko dobra. Naravno, prezadovoljna je. Hrvatske kormilarke: 45. Ana Zelić, 76. Sandra Lulić, 77. Anđela de Micheli Vitturi, 82. Nađa Tomašević, 83. Mihaela de Micheli Vitturi. U muškom Radialu vodi Poljak Marcin Rudawski, od hrvatskih predstavnika najbolji je Mario Novak na četvrtom mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.