EP u judu: Hrvatski predstavnici saznali protivnike

EP u judu: Hrvatski predstavnici saznali protivnike

Foto: Hrvatski judo savez

Ždrijeb Europskog prvenstva u judu odredio je put za hrvatske judaše i judašice do europskog vrha u Poljskoj. Najteži put imaju Topolovec, Azinović i Kumrić, dok je Matić druga nositeljica u svojoj kategoriji.

Kuglice sreće donijele su zanimljive dvoboje u svim kategorijama, a u varšavskom ždrijebu se našlo deset imena hrvatskih judaša i judašica. Radi se o mladoj izabranoj vrsti koja je u mlađim kategorijama navikla na medalje.

U kategoriji do 52 kg nastupit će Tena Šikić, koja još uvijek ‘vuče’ ozljedu rebra. Unatoč tome želi nastaviti dobre seniorske rezultate te u Varšavi počinje nastup protiv Kuznjecove (RUS). 18-godišnja Tihea Topolovec (do 57 kg) za protivnicu na početku ima Receveaux (FRA).

“I da je skroz spremna Šikić bi imala pune ruke posla s Ruskinjom, tako da će biti teško, ali Tena ima kvalitetu i svakako može. Tihea Topolovec odmah na početku ide na prvu nositeljicu. Zbog toga neće imati pritisak i može dati sve od sebe na tatamiju” – analizirao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Nastupe prvog dana upotpuniti će Bernard Azinović (do 60 kg), koji se odlično vratio nakon teške ozljede ramena medaljama na turnirima u Južnoj Americi. U Varšavi će se boriti protiv Manquesta (FRA), koji je osvojio zlato na posljednjem Grand Prixu u Zagrebu.

U petak nastupaju Marijana Mišković Hasanbegović i Maja Blagojević, obje u kategoriji do 63 kg, te Barbara Matić (do 70 kg), koja je i druga nositeljica turnira.

Mišković Hasanbegović u prvom kolu ide na Valkovu (RUS), a Blagojević na Davidovu (RUS). Matić će put prema možebitnoj medalji započeti protiv bolje iz dvoboja Peković (MNE) – Teltsidou (GRE).

“Maja Blagojević u drugoj borbi ima prvu nositeljicu Trstenjak (SLO), a Marijana Mišković Hasanbegović ima puno više iskustva od protivnica u prvom te nadamo se drugom kolu i ima lijepu priliku za četvrtfinale. Relativno dobar ždrijeb za Barbaru koji otvara put prema četvrtfinalu, gdje je realno da bude domaća predstavnica Klys. Poznato ime protiv kojeg ima pozitivan skor, tako da je polufinale realna želja” – rekao je Preradović.

Dominik Družeta nastupa u kategoriji do 81 kg i zaključit će nastupe hrvatskih judoka u petak. U prvom kolu ide na Mikuckisa (LAT).

Trećeg dana Europskog prvenstva, u subotu, nastupaju dvije hrvatske judašice, obje u kategoriji preko 78 kg, Ivana Maranić i Ivana Šutalo. Maranić će se boriti protiv Cerić (BiH), a Šutalo protiv Weiss (GER). Hrvatske boje u muškoj konkurenciji branit će Zlatko Kumrić (do 100 kg), koji čeka Fonsecu (POR).

Događanja u Varšavi završavaju ekipnim natjecanjem, a hrvatska ženska reprezentacija može puno. Možda u Varšavi, možda na nekom od idućih prvenstava, ali koncentracija talenta, znanja, mladosti i energije je svakako tu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.