EP u karateu: Ana Lenard u finalu, Kovačević, Čelan Bujas i Tubić u borbi za broncu

EP u karateu: Ana Lenard u finalu, Kovačević, Čelan Bujas i Tubić u borbi za broncu

Ana je u sjajnom nastupu u kategoriji do 61 kilograma u polufinalu pobijedila Ukrajinku Anitu Seroginu 2:1 i u finalu je očekuje Srpkinja Sanja Cvrkota

Ana Lenard

Ana Lenard plasirala se u finale Europskog prvenstva u karateu u kategoriji do 61 kilograma, te će se u subotu boriti za zlatnu medalju. Ana je u sjajnom nastupu pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Sadovskaju 2:0, Norvežanku Mariju Poll 2:0, predstavnicu Bosne i Hercegovine Mariju Sušac 1:0, te Ukrajinku Anitu Seroginu 2:1. Anu u finalu očekuje Srpkinja Sanja Cvrkota.

Jelena Kovačević, Ivona Tubić i Ana-Marija Čelan Bujas u subotu će se pak boriti za brončanu medalju. Jelena se tako uspješno vratila na europsku scenu  nakon što je lani propustila europsku smotru. U kategoriji do 55 kilograma opatijska karatistica pobijedila je Norvežanku Bettine Alstadsaether 8:0, Makedonku Simone Zaborsku 2:0 te Srpkinju Branku Aranđelović 2:0. Ipak, u polufinalu previsokom preprekom pokazala se Talijanka Sara Cardin 0:3.

Ivona Tubić također će se boriti za odličje u kategoriji do 68 kilograma. Ivona je pobijedila Islanđanku Telme Frimannsdottir 1:0, Nizozemkinju Vanesce Nortan 1:0 te Slovenku Line Pusnik 2:0. Kao i Jelena i Ivona je zastala u polufinalu izgubivši od Ruskinje Inge Šerozije  0:5.

Ana-Marija Čelan Bujas nastupila je u kategoriji preko 68 kilograma i bila je bolja od predstavnice Bosne i Hercegovine Tanje Umičević 3:2, Šveđanke Hane Antunović 2:0, a u četvrtfinalu je izgubila od Francuskinje Nadege Ibrahim 0:2. Francuskinja je ušla u repasaž i hrvatska predstavnica dobila je priliku u repasažu. Anamarija je borbu za broncu izborila pobjedom nad Austrijankom Natahalie Reiter 2:1.

Katašica Vlatka Kiuk stigla je do četvrtfinala gdje je izgubila Francuskinje Sandy Scordo.

Kod karatista Vinko Uršić Glavanović osvojio je sedmo mjesto u kategoriji preko 84 kilograma nakon poraza od Ukrajinca Jevhena Motovljina u repasažu.

Danil Domdjoni (do 67 kg) i Marko Rukavina (do 60 kg) svoj nastup okončali su u drugom kolu, Neven Martić (do 75 kg) i Ante Mrvčić (do 84 kg), te kataš Ivan Ermenc izgubili su u prvom kolu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.