EP u karateu: Hrvatska muška i ženska reprezentacija osvojile brončane medalje u katama!

EP u karateu: Hrvatska muška i ženska reprezentacija osvojile brončane medalje u katama!

Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan pobijedili su Portugal 4:1, Vlatka i Marijana Kiuk, te Petra Krivičić su bile bolje od Njemačke 3:2

Petra Krivičić, Vlatka i Marijana Kiuk

Hrvatska karate reprezentacija osvojila je posljednjeg dana 49. Europskog prvenstva u karateu koje se održava u finskom Tampereu još dvije medalje! Brončana odličja osvojile su ženska i muška reprezentacija u katama, prekinuvši tako post dug pet godina u katama.

Do bronce je prva stigla muška reprezentacija u sastavu Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan, koja je u odlučujućem dvoboju bila bolja od Portugala 4:1. Karatisti su u petak u četvrtfinalu izgubili od kasnijeg finalista Španjolske pa su zahvaljujući španjolskom ulasku u finale izborili susret za broncu.

U ženskoj konkurenciji u odlučujućem susretu Vlatka i Marijana Kiuk, te Petra Krivičić pobijedile su Njemačku rezultatom 3:2. Cure su također u petak bile bolje od favorizirane Francuske (3:2), a onda su izgubile od Španjolske maksimalnim rezultatom da bi u repesažu, zahvaljujući španjolskom ulasku u finale,  svladale Dansku (5:0).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.