EP u parataekwondu,Varšava: Ivan Mikulić i Pero Milanović hrvatski predstavnici

EP u parataekwondu,Varšava: Ivan Mikulić i Pero Milanović hrvatski predstavnici

Ivan Mikulić foto: HPO

Iako su oči svih sportaša usmjerene prema Brazilu i otvaranju Paraolimpijskih igara, u pozadini ove velike sportske manifestacije održavaju se i ostala hvale vrijedna natjecanja.

Jedno od nih je i  peto Europsko prvenstvo u para-taekwandou koje se 16. rujna održava u glavnom gradu Poljske, Varšavi. Prema riječima organizatora, ovo će biti najveći para-taekwondo natjecanje u ovoj godini, a do sada se prijavilo 40-ak natjecatelja iz gotovo 13 zemalja. Prema kategorizaciji, ovo natjecanje pripada kategoriji G4/G2 te je priznato i od strane Svjetske Taekwondo Organizacije (World Taekwondo Federation).

Među brojnim natjecateljima iz cijelog svijeta i Hrvatska će imati svoje predstavnike. Riječ je o našim sportašima Ivanu Mikuliću i Peri Milanoviću.

O tijeku priprema rekao je ponešto naš reprezentativac Ivan Mikulić: “Pripreme teku u najboljem redu. U stadiju smo jake kondicijske i fizičke pripreme. Bit je da budem maksimalno pripremljen za samo natjecanje, kako fizički tako i psihički. Nadam se da će sve ići po planu i da neće doći do nekih neočekivanih ozljeda.”

Na pitanje očekivanja od Europskog prvenstva, Ivan je odgovorio:  “Teško je reći što očekujem. Konkurencija je svakim danom sve jača i jača, momci stvarno daju maksimum da bi se progurali u sami vrh. Nadam se da ću doći u najboljem izdanju i još jednom pokazat kvalitetu kao i na prošlim natjecanjima. Jedina stvar koja uvjek ostaje ista je ta da idem dati sve od sebe i ‘loviti’ to europsko zlato treći put te obraniti titulu. Poželite mi sreću ☺“ 

Ivane želimo ti sreću i navijamo za tebe 🙂

U kratkom razgovoru s Perom Milanovićem, drugim našim reprezentativcem saznali smo ponešto i  o njegovim namjerama i ciljevima  za nadolazeće prvenstvo: “Ovo će mi biti prvi nastup na nekom natjecanju nakon problema s koljenom. Pripremamo se i treniramo naporno, čak dva puta dnevno. A što se tiče medalja, vidjet ćemo. Ne želim ništa prognozirati, ali volio bi Hrvatsku učinit ponosnom.” 

To si već učinio, samo hrabro dalje -Sretno!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.