EP u pikadu: Boris Krčmar prvak Europe u Cricketu, Vlatka i Vladimir Lešić u mix parovima

EP u pikadu: Boris Krčmar prvak Europe u Cricketu, Vlatka i Vladimir Lešić u mix parovima

Boris Krčmar je 16. medaljom na na europskim prvenstvima postao najtrofejniji igrač u povijesti europskih prvenstava u organizaciji Europske pikado unije

Boris Krčmar

Hrvatski pikadisti briljantno su započeli nastup na Europskom prvenstvu koje se od 14. do 20. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. U prve dvije discipline naši se osvojili dva zlata. Boris Krčmar se okitio naslovom prvaka Europe u Cricketu, dok su Vlatka i Vladimir Lešić, inače sestra i brat, slavili u mix parovima.

REZULTATI
EP MIX PAROVI:
1. Vlatka i Vladimir Lešić (HRV), 2. Karolina Farna i Karel Sedlaček (ČEŠ), 3. Eva Paulusberger i Mario Schuetter (AUT).
EP CRICKET – ŽENE: 1. Stefanie Richter (NJEM), 2. Martina Vidova (SVK), 3. Denise Bonafini (ITA); MUŠKI: 1. Boris Krčmar (HRV), 2. Martin Hoffmann (ČEŠ), 3. Miguel Cantero Minan (ŠPA).

Zagrepčanin Boris Krčmar je novom medaljom, njegovom ukupno 16. na europskim prvenstvima, sa nepunih 35 godina postao najtrofejniji igrač u povijesti europskih prvenstava u organizaciji Europske pikado unije.

Na putu do zlata u Cricketu slavio je u svih osam mečeva, a između ostalih je pobijedio Pavela Drtila, najboljeg igrača Češke, aktualnih prvaka Europe, sjajnog Nijemca Alexandera Taubera, te dvojicu suigrača iz reprezentacije, Vladimira Lešića i Zdravka Antunovića. Čak dva puta je bio bolji od odličnog Čeha Martina Hoffmanna, prvo u finalu desne strane, a potom i u velikom finalu u kojemu je slavio sa 3:1.

– Konkurencija je ove godine bila iznimno jaka tako da sam jako sretan zbog ovog zlata. Titulu posvećujem sinu Dominiku i kćerkici Lari – kratko je rekao vidno iscrpljeni Krčmar po završetku finala.

U disciplini mix parova nastupilo je čak 166 parova, a Vlatka i Vladimir Lešić su nanizali šest pobjeda prije poraza od austrijskog tandema Eva Paulusberger i Mario Schuetter. Ali to ih nije omelo jer su se kroz repasaž s tri nove pobjede uspjeli vratiti u glavno finale, a tamo su sa 2:0, 2:0 pomeli najbolji češki par Karolina Farna i Karel Sedlaček.

– Ovo je nevjerojatno, postati prvak Europe zajedno s rođenom sestrom nema priliku napraviti puno sportaša – izjavio je Vladimir Lešić.

Inače obitelj Lešić iz Županje dala je čak troje reprezentativaca, još i najstariji brat Zvonimir koji također aktivno igra, a 2010. su na EP u Švicarskoj svih troje zajedno osvojili broncu u triple mixu, tj. trojkama pri čemu u ekipi mora biti jedna žena.

Još u ponedjeljak je okončan Eurokup, klupsko prvenstvo Europe koje se igra u sklopu EP-a, a srebrnom medaljom okitila se ekipa Split Londra 4 u C kategoriji.

Vlatka i Vladimir Lešić

Vlatka i Vladimir Lešić

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.