Jakov Gojun optimist uoči Francuske (20.15): Dečki su pozitivni, svi jedva čekamo utakmicu

Jakov Gojun optimist uoči Francuske (20.15): Dečki su pozitivni, svi jedva čekamo utakmicu

- Ako pobijedimo s jednom smo nogom već u polufinalu, objašnjava izbornik Slavko Goluža

Jakov Gojun/Getty Images

Europsko prvenstvo u Danskoj ulazi u drugu fazu natjecanja. Hrvatski rukometaši odradili su planirano i sa maksimalna četiri boda dočekuju nastavak smotre u  Aarhusu, gradiću 400-tinjak kilometara udaljenom od Kopenhagena. Prvi ispit u nedjelju odmah donosi i susret s najvećim rivalima Francuzima, koji su u posljednjem dvoboju prve faze Srbe ispratili kući. Dvoboj rukometnih velesila odavno je sportski klasik. U hrvatskim redovima uoči novog ogleda sa starim znancima vlada dobra atmosfera.

– O Francuzima ne treba trošiti previše riječi. Nastupaju bez dvojice važnih igrača, koja su se oprostila. No,  mislim da su sada možda i bolji nego što su to prije bili. Francuzi su dosta toga pokazali na ovom prvenstvu, mislim da su šanse podjednake. Sada su opasniji, igraju čvrstu 6-0 obranu koja se pretvara u 2-2 ili 3-3, forsiraju kontru i polukontru, objašnjava izbornik Slavko Goluža koji ima recept za jaku francusku selekciju.

– Mi ćemo se suprotstaviti sa 6-0 obranom, što više igrati na kontre. Bit će dosta ulazaka s dva pivotmena kako bismo njihovu obranu prisilili da igra što pliće. Kažem, šanse su podjednake, želimo ih dobiti tako da s jednom nogom već budemo u polufinalu. Ako ne uspijemo, imamo još dvije utakmice da ispravimo grešku. Ekipa je s dvije noge na zemlji, dečki su spremni i pripremit ćemo se da što bolje odigramo protiv Francuza, zaključuje Goluža.

S izbornikom se slaže i stup hrvatske obrane Jakov Gojun:

– Odmorili smo se, naspavali i spremamo se za Francuze. Ući ćemo maksimalno koncentrirano u tu utakmicu, dat ćemo sve od sebe. Mi znamo sve o njima, oni sve o nama. Mi u prvenstvu igramo jedni protiv drugih, odlučivat će nijanse. Tko se bude više držao svog plana, taj će biti u prednosti. Svjesni smo da nas pobjeda u toj utakmici vodi nadomak polufinala. Dečki su pozitivni, svi jedva čekamo utakmicu, rekao je Gojun.

Tricolori su u Dansku doputovali bez Bertranda Gillea i Xaviera Baracheta, dok je legendarni stup obrane Didier Dinart postao desna ruka Claudea Oneste, a na njegovo mjesto u obrani stigao je Luka Karabatić, koji će biti jedan od najvećih zadataka hrvatske obrane.

 – Utakmica s Hrvatskom je jako važna. I za njih, ali i za nas. U slučaju ako pobijedi Hrvatska je jednom nogom u polufinalu, najavljuje uoči meča Karabatić.

Posljednji dvoboj u Zaragozi otišao je na stranu Hrvatske. U skupinu II drugoga kruga Hrvatska i Francuska su prenijele po četiri boda, Švedska i Poljska po dva, a Bjelorusija i Rusija nijedan bod.

Raspored, (nedjelja, 20.15): Hrvatska – Francuska. (utorak, 15.45): Hrvatska – Rusija. (srijeda, 20.15): Hrvatska – Poljska

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.