EP u rukometu: Put do odličja, Herning via Kopenhagen – Aarhus

EP u rukometu: Put do odličja, Herning via Kopenhagen – Aarhus

Finalni susreti za medalju igrat će se u Herningu, a put do tamo vodi preko grupe u Kopenhagenu i drugog kruga u Aarhusu gdje će Hrvatska biti na pravom testu.

Foto www.ehf-euro.com

Počelo je Europsko rukometno prvenstvo koje će se igrati u Danskoj do 26. siječanja, a Hrvatska svoje putovanje počinje u ponedjeljak od 18 sati protiv Bjelorusije. Razmazili su nas rukometaši pa tako pogledi posljednih 10 godina odmah sežu prema finalu, stoga ćemo se pozabaviti što sve Hrvatsku može čekati na putu do medalje. Hrvatska se nalazi u skupini D te će svoje utakmice igrati u Kopenhagenu, u dvorani Brondby, kapaciteta 5.600 gledatelja. Nakon zagrijavanja protiv Bjelorusije slijede okršaji protiv Crne Gore (15.siječnja) i Švedske (17.siječnja) koja će zasigurno imati glasnu podršku s obzirom na blizinu Švedske, sva tri susreta igraju se s početkom u 18 sati.

Prve tri momčadi iz naše skupine ulaze u Grupu 2 gdje se križaju s tri najbolja iz grupe C gdje se nalaze Srbija, Francuska, Poljska i Rusija. Bit će to pravi ispiti za izabranike Slavka Goluže kako se naći na prve dvije pozicije koje vode u polufinale. Bit će od velike važnosti prenijeti maksimalan broj bodova iz skupine D kako ne bi morali strijepiti do posljednjih sekundi u Aarhusu gdje će se igrati utakmice drugog kruga grupe 2, u NRGi Areni kapaciteta 5000 navijača. Završnica će se igrati u Herningu (Jyske Bank Boxen) gdje može stati i 14 tisuća gledatelja.

Danska kao domaćin od početka će nastupati u Herningu, a s obzirom na povoljan ždrijeb ne sumnjamo kako će 14 tisuća navijača gurati domaćine prema zlatu. Iz tog dijela ždrijeba plasman u završnicu očekuje se i od Španjolaca. Ukoliko bi željeli biti među 14 tisuća navijača u Herningu, jedna od jeftinijih opcija je let za obližnji Billund gdje možete doći s niskobudžetnim letovima, povratna karta iz Budimpešte za polufinale i finale može se naći trenutno za oko 700 kuna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.