Organizator spreman za EP u sjedećoj odbojci „Poreč 2017.“

Organizator spreman za EP u sjedećoj odbojci „Poreč 2017.“

Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci održati će se u Poreču od 04. do 12. studenog...

Foto: IOK Zagreb / Facebook

Tim povodom održan je u petak, 31. ožujka, u Zagrebu sastanak Organizacijskog odbora Europskog prvenstva sa članovima Izvršnog odbora Europske federacije paraodbojke (PVEE-a).

Tijekom sastanka članovi Organizacijskog odbora europskog prvenstva prezentirali su u kratkim predavanjima plan i program natjecanja, marketinški plan te smještajne i dvoranske kapacitete natjecanja u Poreču.

Predsjednik PVE-a, Norvežanin Torlav Thorkildsen pohvalio je dosadašnju organizaciju uz želju nastavka dobre međusobne suradnje i komunikacije. Ovogodišnje Europsko prvenstvo biti će najmasovnije po broju nacinalnih momčadi koje će u šest dana međusobno odmjeravati snage. Najbolji po plasmanu moći će izboriti nastup na svjetskom prvenstvu koje će se 2018. godine održati u Nizozemskoj.

“Ovo natjecanje je velika promocija za sjedeću odbojku i Hrvatsku za koju se nadam da će nakon EP u Poreču motivirati veći broj osoba na bavljenje sjedećom odbojkom”, izjavila je glavna tajnica PVE-a i predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojkeIvana Pavić.

U subotu i nedjelju, 1. i 2. travnja, članovi Izvršnog odbora PVE-a raspravljali su o rasporedu natjecanja na Europskom prvenstvu te pripremi planova za izbornu Skupštinu ParaVolley Europe. Izborna skupština će se održati tijekom Europskog prvenstva u Poreču.

Izvlačenje grupa planirano je krajem srpnja, kada će se održati i posljednja inspekcija PVE-a prije Europskog prvenstva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.