EUROPSKO PRVENSTVO U SLOVENIJI

EP U SLOVENIJI: JUNIORKE PORAŽENE OD NORVEŠKE

EP U SLOVENIJI: JUNIORKE PORAŽENE OD NORVEŠKE

NORVEŠKA-HRVATSKA 25:20 (13:12).

Photo: HRS

Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva u Sloveniji upisala je poraz od Norveške rezultatom 25:20 (13:12).

Nakon izjednačene igre u prvom poluvremenu, Hrvatska je popustila u drugom, te omogućila Norveškoj da s prednošću od pet pogodaka upiše pobjedu.

Hrvatsku reprezentaciju predvodila je Tena Japundža sa šest pogodaka, te Katja Mikolić s četiri. Pobjedničku ekipu predvodila je Henny Ella Reistad s pet pogodaka.

Izbornik Ivan Jerković smatra da je glavni razlog poraza napad koji nije funkcionirao:
„Čestitam curama, stvarno su dale sve od sebe. Posebno u obrani 5-1 koja je funkcioniralapo mom mišljenju jako dobro. Problem je bio napad gdje smo pokušali brzom loptom sa širokih pozicija između prvog i drugog napadati. to smo i činili, ali smo promašili u datim trenucima kad smo ih stigli. Protiv ovakve ekipe s puno promašaja zicera nema se što tražiti. I naravno, neću ni spomenuti onih desetak greški gdje smo im loptu dali u ruke i primili lagane golove što se očitovalo na rezultatu. Nismo uspjeli s tim našim napadom iskontrolirati njihovu polukontru i kontru. Da smo u napadu bili malo učinkovitiji onda bi sigurno Norveška teže došla do ovih 25 golova.“

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.