EP u stolnom tenisu: Hrvatska s velikim očekivanjima odlazi u Laško

EP u stolnom tenisu: Hrvatska s velikim očekivanjima odlazi u Laško

Hrvatska s velikim očekivanjima odlazi u Sloveniju gdje će nastupiti osam domaćih paraolimpijaca.

30.05.2016., Zagreb - 4. Medijska radionica u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Allianza Zagreb.

U Sloveniji se od 26. rujna do 5. listopada održava Europsko prvenstvo u stolnom tenisu za sportaše s invaliditetom. Na ovogodišnjoj europskoj smotri nadmetati će se preko 280 sportaša iz 30 zemalja.

Laško je grad domaćin, a Hrvatska reprezentacija nastupit će na ovom iznimno važnom natjecanju u sastavu: Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Mirjana Lučić, Jelena Šišić, Pavao Jozić, Vjekoslav Gregorović, Tomislav Špalj te Zoran Križanec.

„Reprezentacija se cijelu godinu uspješno pripremala za Europsko prvenstvo i realno je očekivati dobre rezultate. Kada kažemo dobre rezultate to svakako se odnosi na osvajanje neke od medalja, a ova reprezentacija je to i do sada činila na velikim natjecanjima”, kazao je izbornik Emil Gubica.

„Unutar ove ekipa od osam sportaša su trenutne osvajačice paraolimpijske medalje Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, tu su i Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović koji su na posljednjem Svjetskom prvenstvu također osvojili medalju. Vrlo smo ambiciozni, svi su zdravi i posve spremni te se nadamo dobrim rezultatima“, dodala je trenerica Mirela Šikoronj Ivančin.

Većina naših stolnotenisača drži visoke pozicije na svjetskim rang listama. Spomenimo kako je uz organizaciju Europskog prvenstva u stolnom tenisu za Sloveniju i Grad Laško nedavno ukazana dodatna čast, budući da će se Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom 2018. godine također održati u Sloveniji.

Laško i Celje su izabrani kao gradovi domaćini, a najveće natjecanje nakon Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru će ugostiti oko 330 najboljih svjetskih igrača.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.