EP u taekwondou: Marina Sumić i Vedran Golec srebrni, Mateja Kunović brončana

EP u taekwondou: Marina Sumić i Vedran Golec srebrni, Mateja Kunović brončana

Marina Sumić i Vedran Golec osvojili su srebrnu medalju u kategoriji do 62 odnosno preko 87 kilograma. Mateja Kunjović uzela je broncu u konkurenciji do 46 kilograma

Marina Sumić (desno)/Getty Images

Marina Sumić i Vedran Golec osvojili su srebrnu medalju, a Mateja Kunović brončanu na Europskom prvenstvu u taekwondou. Sumić je u trećem finalu na velikim natjecanjima stigla do trećeg srebra. U kategoriji do 62 kilograma u finalu je izgubila od Švicarke Nine Klaey 3:5. Na putu do finala Marina je pobijedila Britanku Booth Rachelle 8:2, Bjeloruskinju Viktory Belanouskay 7:6 i Njemicu Rabiu Guelec 12:6.

Golec je na putu do odličja u kategoriji preko 87 kilograma pobijedio  domaćeg borca Jeyhuna Hasanlija 9:5, Slovenca Ivana Trajkovića 6:4, Srbina Relje Prosenica, dok je u polufinalu svladao Nijemca Volkera Wodzicha 6:5. U borbi za zlato Golec je izgubio od  Bjelorusa Sille Armana Marshalla 2:8.

Osamnaestogodišnja Mateja Kunović osvojila je prvu broncu u seniorskoj konkurenciji. Mateja je u konkurenciji borkinja do 46 kilograma svladala Srpkinju Jovanu Petrović 11:2, Njemicu Suemeyye Manz 7:5. U polufinalu je izgubila od Francuskinje Hajer Mustapha 7:8.

Drugog dana na Europskom prvenstvu nastupit će Lucija Zaninović (do 49 kg), Iva Radoš (do 73 kg), Stipe Jarloni (do 58 kg) i Nikola Bojo (do 87 kg).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.