EP U17: Italija i Nizozemska izborili veliko finale!

EP U17: Italija i Nizozemska izborili veliko finale!

Poznati su finalisti.

Foto: Uefa.com

Italija i Nizozemska igrat će veliko finale Europskog U17 prvenstva za muškarce u Engleskoj. Ovo će biti već šesto finale za Nizozemce, koji već imaju dva zlata i tri srebra, dok su Talijani igrali samo jedno finale i to 2013. godine, u kojemu su poraženi od Rusije nakon jedanaesteraca s 5:4.

U prvom polufinalu Italija je s 2:1 pobijedila najveće iznenađenje ovogodišnjeg Eura, momčad Belgije. U 31. minuti Brogni je prošao po lijevoj strani i nakon odbijene lopte petom uposlio Gyabuaau, koji donosi prednost Talijanima. Nastavak su bolje otvorili Belgijanci i preko svog najboljeg igrača Vertessena izjednačili. Igrala se 57. minuta kada je Sierra  centrirao, a Vertessen svojim četvrtim golom na ovom Euru zabio za 1:1. Ipak, u 71. minuti nakon polukontre Vergani je također svojim četvrtim golom na Euru donio pobjedu i nedjeljno finale Italiji.

U reprizi polufinala iz 2011. godine, kada je Nizozemska pobijedila Englesku s minimalnih 1:0, ove dvije reprezentacije sastale su se u Chesterfieldu, a susret je otišao u izvođenje jedanaesteraca. U prvih pet serija svi izvođači bili su precizni, da bi odlučujući jedanaesterac u posljednjoj, šestoj seriji, Balogun promašio te su Nizozemci izbacili domaćina.

EP, U17, polufinale:

Italija 2:1 Belgija (Gyabuaa 31., Vergani 71. / 57. Vertessen)

Engleska 0:0 Nizozemska – Jedanaesterci 5:6